Harga Tiket Zoo Negara Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Harga tiket Zoo Negara cukup murah. Zoo Negara memang tempat yang cool gila untuk keluar bersama family atau kawan-kawan. Korang tau tak, tempat ni memang penuh dengan hiburan dan pengetahuan pasal haiwan-haiwan dari serata dunia. Dari harimau sampai kuda belang, semua ada dekat zoo negara.

Untuk mencari penginapan di Kuala Lumpur boleh: Klik Sini

ataupun baca artikel kami mengenai senarai hotel dengan view KLCC.

Apa Bestnya Kat Zoo Negara?

harga tiket zoo negara

Bestnya kat Zoo Negara tu banyak gila! Pertama-tama, korang boleh jumpa dengan pelbagai jenis haiwan dari seluruh dunia. Dari harimau sampai gajah, semua ada! Korang boleh tengok diorang bermain, makan, atau tidur. Pasti seronok tengok kelakuan diorang!

Selain haiwan-haiwan besar tu, Zoo Negara juga ada haiwan-haiwan kecil yang comel. Ada monyet, burung, reptilia, dan banyak lagi! Jangan lupa bawa kamera sebab korang nak ambil banyak gamba haiwan comel tu kan?

Tak cukup dengan haiwan-haiwan je, Zoo Negara juga ada taman yang cantik untuk korang jalan-jalan. Korang boleh lepak di taman, makan bekal, atau main-main dengan anak-anak kat taman permainan di situ.

Yang paling best, kat Zoo Negara ni korang tak hanya jalan-jalan biasa je, tapi korang pun boleh belajar banyak benda pasal alam sekitar dan pentingnya kita jaga alam sekitar. Ada banyak info yang korang boleh dapatkan dari papan tanda dan aktiviti-aktiviti yang ada kat zoo tu.

Jadi, kalau korang nak habiskan masa yang seronok dan berharga bersama family atau kawan-kawan, Zoo Negara memang tempat yang perfect!

Harga Tiket Zoo Negara

Kalau korang rasa nak serbu Zoo Negara, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Zoo Negara terkini (update sampai bulan Februari 2024):

Harga tiket Zoo Negara di Shopee

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 39.40
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 15.90
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 21.70

Harga tiket Zoo Negara di Website Zoo Negara

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 39.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 16.20
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 22.00

Selain harga standard ni, kadang-kadang Zoo Negara buat promosi dan tawaran istimewa untuk pengunjung setia. Lagi pun, korang boleh dapatkan diskaun kalau bawak rombongan besar. So, keep your eyes peeled for those deals dan dengan cara ini anda dapat ketahui harga tiket Zoo Negara yang mana murah.

Kos Tambahan di Zoo Negara

Selain dari harga tiket masuk biasa, korang juga boleh pilih untuk tambah-tambahan macam naik wahana permainan, main air, atau join tur-tur tertentu. Kos untuk tambah-tambahan ni boleh beza-beza, jadi korang kena check dengan sumber rasmi sebelum serbu Zoo Negara.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Zoo Negara secara online di sini, malah anda juga boleh mengunjungi laman web Zoo Negara E-Ticketing untuk membeli tiket zoo negara.

Lokasi Zoo Negara

Zoo Negara terletak di Hulu Kelang, Kuala Lumpur. Ini adalah lokasi strategis yang mudah diakses oleh penduduk setempat dan pengunjung dari luar kota.

Dengan akses yang mudah melalui jalan raya utama dan kemudahan pengangkutan awam seperti bas dan teksi, Zoo Negara merupakan destinasi yang popular bagi mereka yang ingin menikmati keindahan alam dan pelbagai haiwan yang menarik tanpa perlu melakukan perjalanan jauh.

Lokasinya yang terletak di ibu kota Malaysia membuat Zoo Negara menjadi tempat yang sesuai untuk kunjungan sehari atau jalan-jalan santai bersama keluarga dan kawan-kawan.

Tips Nak Jimat ke Zoo Negara

Nak pastikan korang dapat pengalaman terbaik di Zoo Negara tanpa perlu kehabisan duit, ni ada beberapa tips yang boleh korang guna:

  1. Beli Tiket Online: Kadang-kadang Zoo Negara bagi diskaun kalau beli tiket online, jadi elakkan panjang beratur kat kaunter!
  2. Pilih Hari yang Sesuai: Ada hari yang lebih ramai dari hari lain, so korang boleh pilih hari yang kurang crowded supaya boleh enjoy sakan tanpa berdesup-desup dengan orang lain.
  3. Datang Pada Waktu yang Tepat: Setiap haiwan punya waktu aktif masing-masing. Jadi, kalau nak tengok aksi yang paling happening, datang lah waktu yang betul!
  4. Bawa Bekalan Sendiri: Nak jimat duit, bawak lah bekal sendiri. Ada kedai makan dalam zoo, tapi harga dia boleh kasi pucat hati.

Kesimpulan

Zoo Negara Malaysia memang tempat yang best untuk lepas penat dengan family atau kawan-kawan. Harga tiket yang affordable untuk rakyat Malaysia, plus pelbagai haiwan yang menarik nak tengok. Jangan lupa, plan kunjungan korang dengan betul dan keep an eye out for those special deals.

Alang-alang dah berada di Kuala Lumpur tu apa kata cuba tengok tempat menarik di KL untuk dilawati.