Harga Tiket Aquaria KLCC Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Aquaria KLCC memang hotspot yang best gila untuk jalan-jalan dalam tengah bandar Kuala Lumpur. Terletak di bawah Petronas Twin Towers, tempat ni memang seronok nak kaji kehidupan bawah laut yang amazing. Nak tau harga tiket Aquaria KLCC? Jom tengok.

Untuk mencari penginapan di Kuala Lumpur boleh: Klik Sini

Bestnya Aquaria KLCC

Harga Tiket Aquaria KLCC

Aquaria KLCC tak hanya bagi korang tengok ikan-ikan je, tapi jugak peluang untuk belajar pasal alam bawah laut dan cara kita nak jaga dia. Ada lebih dari 5,000 spesimen laut dari 150 spesies yang berbeza. Korang boleh tengok ikan pelik, hiu, ubur-ubur, dan banyak lagi dalam persekitaran yang betul-betul macam habitat diorang.

Aquaria KLCC memang tempat yang penuh dengan keajaiban bawah laut! Ini dia beberapa sebab kenapa tempat ni memang best gila:

  1. Pengalaman Interaktif: Korang tak hanya tengok ikan-ikan je, tapi korang boleh berinteraksi dengan beberapa spesies seperti mencuba menyentuh ubur-ubur atau mengamati ikan-ikan dalam akuarium yang besar.
  2. Haiwan-Haiwan Unik: Aquaria KLCC ada lebih dari 5,000 spesimen laut dari 150 spesies yang berbeza. Korang boleh tengok hiu, ikan paus kecil, dan pelbagai jenis ikan eksotik lain. Setiap sudut ada haiwan menarik nak diperhatikan.
  3. Taman Laut Buatan: Aquaria KLCC dibina seperti habitat asli haiwan-haiwan laut. Korang akan rasa macam berada di dalam lautan sebenar dengan akuarium besar dan terowong yang melalui terumbu karang.
  4. Kegiatan Pendidikan: Ada banyak papan tanda dan aktiviti yang menyediakan pengetahuan tambahan tentang kehidupan laut dan usaha konservasi. Jadi, sambil berhibur, korang boleh belajar jugak!
  5. Lokasi Strategik: Terletak di pusat bandar Kuala Lumpur dan berhampiran dengan Petronas Twin Towers, Aquaria KLCC mudah diakses dan sesuai untuk kunjungan sehari atau aktiviti keluarga.
  6. Acara Menarik: Kadang-kadang Aquaria KLCC mengadakan acara istimewa seperti pengumuman makanan untuk ikan paus kecil mereka. Korang boleh saksikan acara-acara menarik ni jika bertepatan dengan kunjungan korang.

Jadi, kalau korang nak tambah ilmu pasal kehidupan bawah laut sambil seronok-seronok bersama keluarga atau kawan-kawan, Aquaria KLCC memang tempat yang sesuai!

Harga Tiket Aquaria KLCC

Kalau korang rasa nak serbu Aquaria KLCC, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Aquaria KLCC terkini (update sampai bulan Februari 2024):

Harga tiket Hari Minggu

Harga tiket Aquaria KLCC di Shopee

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 47.50
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 38.50
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 38.00

Harga tiket Aquaria KLCC di Website Aquaria KLCC

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 55.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 45.00
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 45.00

Harga tiket Hari Bekerja

Harga tiket Aquaria KLCC di Shopee

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 44.50
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 34.50
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 34.00

Harga tiket Aquaria KLCC di Website Aquaria KLCC

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 52.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 42.00
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 42.00

Kos Tambahan di Aquaria KLCC

Selain dari harga tiket asas, Aquaria KLCC juga ada pilihan tambahan macam aktiviti menyelam, makan malam bawah laut, atau tur belakang layar. Harga tambahan untuk aktiviti-aktiviti ni bergantung pada jenis dan korang kena semak dengan Aquaria KLCC untuk butiran lebih lanjut.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Aquaria KLCC secara online di sini, malah anda juga boleh mengunjungi laman web Aquaria KLCC E-Ticketing untuk membeli tiket Aquaria KLCC.

Lokasi Aquaria KLCC

Aquaria KLCC terletak di Kuala Lumpur City Centre (KLCC), Kuala Lumpur. Lebih tepatnya, ia terletak di bawah Menara Berkembar Petronas, ikon yang terkenal di Kuala Lumpur.

Lokasinya yang strategis membuat Aquaria KLCC mudah diakses oleh pengunjung dari berbagai tempat.

Dengan akses yang mudah melalui pengangkutan awam seperti LRT dan monorel, serta banyaknya kemudahan tempat letak kereta di sekitar kawasan KLCC, menjadikannya destinasi yang sesuai untuk semua orang yang ingin menikmati kehidupan bawah laut tanpa perlu melakukan perjalanan jauh.

Tips Nak Jimat ke Aquaria KLCC

Agar korang dapat pengalaman terbaik, ni ada beberapa tips yang boleh korang guna:

  1. Datang Pada Waktu yang Betul: Datanglah waktu tengahari atau petang untuk elakkan kesesakan.
  2. Beli Tiket Awal: Dapat diskaun kalau beli tiket awal-awal. So, check website dorang dulu!
  3. Diskaun untuk Tempatan dan Pelajar: Kalau korang tempatan atau pelajar, jangan lupa tanya pasal diskaun khas untuk korang.
  4. Ikut Aktiviti dan Persembahan: Jangan lepaskan peluang untuk ikut aktiviti dan persembahan yang diorang buat. Seronok gila!

Kesimpulannya

Aquaria KLCC memang tempat yang best untuk lepas penat dan tambah ilmu pasal kehidupan bawah laut. Dengan harga tiket yang berpatutan dan pelbagai aktiviti menarik, ia adalah destinasi yang sempurna untuk korang keluar bersama family atau kawan-kawan. Jangan lupa plan awal-awal dan dapatkan pengalaman seronok di Aquaria KLCC!

Alang-alang dah berada di Kuala Lumpur tu apa kata cuba tengok tempat menarik di Kuala Lumpur untuk dilawati.