Harga Tiket Feri Langkawi Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Untuk ke Langkawi ada 2 cara iaitu samada melalui flight ataupun melalui feri Langkawi. Untuk artikel kalini kami akan mengupas mengenai harga Tiket Feri Langkawi dan carau ntuk membelinya.

Untuk mencari penginapan di sekitar Langkawi boleh: Klik Sini

ataupun baca artikel kami mengenai Senarai Tempat Shopping di Pulau Langkawi.

Pulau Langkawi

Pulau Langkawi ni macam syurga kecil kat Malaysia. Dah la cantik gila dengan pantainya yang bersih dan air laut yang biru jernih. Ada banyak tempat menarik untuk korang explore, macam pantai-pantai cantik, kawasan perlancongan, dan banyak lagi.

Paling best, Langkawi ni banyak kedai makan sedap-sedap. Korang boleh rasa makanan tempatan yang terkenal kat sini, macam nasi lemak, mee udang, dan banyak lagi. Pasti korang akan puas hati dengan pilihan makanan yang ada.

Yang paling penting, kehidupan di Langkawi ni santai je. Takde hal lah nak tergesa-gesa. Korang boleh relax je kat pantai, layan matahari terbenam, atau jalan-jalan tengok pemandangan cantik. Kalau nak jalan-jalan, boleh naik motosikal atau kereta sewa je.

Jadi, kalau korang nak escape dari kehidupan sibuk kat bandar, Langkawi memang tempat yang sesuai. Pasti korang akan dapat rehatkan minda dan badan sambil menikmati keindahan alam semulajadi yang ada di sini. Jangan lupa sertai pengalaman menaiki feri ke Langkawi, harga tiketnya pun berpatutan.

Harga Tiket Feri Langkawi

Untuk pergi ke Pulau Langkawi melalui feri ni ada hanya Langkawi Ferry Line Ventures Sdn Bhd sahaja yang menyediakan tiket. Anda boleh naik samada di Kuala Kedah ataupun Kuala Perlis untuk ke Langkawi.

Harga Tiket Feri Langkawi

Kalau korang rasa nak serbu Pulau Langkawi, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Feri Langkawi terkini (update sampai bulan Februari 2024):

Harga tiket Feri Langkawi di Website Official Feri Langkawi

Harga Tiket jika naik di Kuala Kedah

  • Orang Dewasa (12 tahun ke atas): RM 26.50
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 20.50
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 26.50

Harga Tiket jika naik di Kuala Perlis

  • Orang Dewasa (12 tahun ke atas): RM 21.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM16.00
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 21.00

Harga tiket ini adalah untuk sehala sahaja. Jika untuk dari Langkawi ke Kuala Kedah atau Kuala Perlis pula sama sahaja harganya.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Langkawi secara online dengan mengunjungi laman web Langkawi E-Ticketing untuk membeli tiket Langkawi.

Aktiviti Menarik di Langkawi

Terdapat banyak aktiviti menarik di Langkawi yang sesuai untuk semua peringkat umur. Berikut adalah beberapa aktiviti yang korang boleh cuba semasa melancong ke Pulau Langkawi:

  1. Menaiki Kabel Langkawi: Nikmati pemandangan indah Langkawi dari ketinggian dengan menaiki kabel Langkawi. Korang akan dapat melihat pemandangan laut yang cantik dan hutan yang hijau subur.
  2. Melawat Pulau-Pulau Kecil: Pulau Langkawi dikelilingi oleh beberapa pulau kecil yang menawarkan pantai berpasir putih dan air laut yang jernih. Korang boleh menyertai pakej lawatan pulau untuk snorkeling, berjemur di pantai, atau sekadar menikmati keindahan alam semula jadi.
  3. Menaiki Jet Ski: Untuk sesuatu yang lebih bersemangat, cubalah menaiki jet ski di sekitar Pulau Langkawi. Korang akan dapat mengelilingi pulau-pulau kecil dan menikmati kelajuan di atas air.
  4. Menerokai Mangrove: Sertai lawatan bot ke kawasan mangrove Langkawi untuk melihat kehidupan marin yang pelbagai, termasuk rusa air, burung camar, dan monyet laut. Korang juga boleh menaiki kayak untuk meneroka kawasan ini dengan lebih dekat.
  5. Mengunjungi Telaga Tujuh: Telaga Tujuh atau juga dikenali sebagai Air Terjun Langkawi adalah destinasi popular untuk penggemar alam semula jadi. Korang boleh mendaki ke atas untuk melihat tujuh tingkat air terjun atau sekadar berehat di kawasan rehat yang teduh.
  6. Berkeluarga di Underwater World Langkawi: Bawa keluarga ke Underwater World Langkawi untuk melihat lebih dari 200 spesies haiwan laut, termasuk ikan pari, kura-kura, dan paus kecil. Ini adalah pengalaman pendidikan yang menyeronokkan untuk kanak-kanak dan dewasa.
  7. Bermain Air di Pantai Cenang: Pantai Cenang merupakan destinasi popular di Langkawi untuk aktiviti air seperti parasailing, jet ski, dan banana boat. Juga terdapat bar tepi pantai dan restoran untuk korang berehat dan menikmati pemandangan laut.

Jadi, itu hanya beberapa contoh aktiviti menarik yang boleh korang cuba semasa melancong ke Langkawi. Pastikan untuk merancang perjalanan korang dengan baik dan nikmati setiap detik di pulau yang indah ini.

Tempah Tiket Feri Langkawi Sekarang

Jadi, tunggu apa lagi. Jom plan percutian ke Langkawi dan naik feri untuk pengalaman yang tak terlupakan. Dapatkan harga tiket feri Langkawi yang murah dan sertai pengembaraan ke Pulau Langkawi yang menakjubkan.