Harga Tiket Sunway Lagoon Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Eh, korang pernah dengar tak pasal Sunway Lagoon? Kalau belum, korang memang kena tengok ni! Sunway Lagoon memang padu gila dengan pelbagai aktiviti yang seronok. Nah, jangan terlepas peluang, kita cek harga tiket Sunway Lagoon yang memang berbaloi ni!

Untuk mencari penginapan di sekitar Sunway Lagoon boleh: Klik Sini

ataupun baca artikel kami mengenai senarai tempat menarik di Selangor.

Apa Bestnya Kat Sunway Lagoon?

Sunway Lagoon ni bukan main-main tau. Ada lebih dari 80 jenis permainan dan atraksi yang menunggu korang. Ada taman tema, taman air, taman haiwan, taman ekstrim, dan macam-macam lagi. Memang takkan bosan.

Bestnya Sunway Lagoon memang tak terkata! Ini dia sebab-sebab kenapa ramai orang suka sangat:

  1. Pelbagai Atraksi dan Aktiviti: Sunway Lagoon ni takkan buat korang bosan. Ada lebih dari 80 jenis permainan dan atraksi termasuk taman tema, taman air, taman haiwan, taman ekstrim, dan banyak lagi! Setiap sudut ada aktiviti menarik yang korang boleh cuba.
  2. Taman Air yang Spektakular: Taman air di Sunway Lagoon memang legend! Ada banyak seluncuran air yang mengujakan dan kolam renang yang seronok untuk berendam. Tak kira umur, semua orang akan suka!
  3. Pemandangan Alam Semula Jadi: Walaupun terletak di bandar, Sunway Lagoon masih mempunyai kawasan hijau yang indah. Korang boleh berjalan-jalan dalam suasana alam semula jadi yang menyegarkan.
  4. Kemudahan yang Lengkap: Dengan adanya hotel, pusat beli-belah, restoran, dan tempat-tempat makan lain, korang boleh lengkapkan pengalaman korang di Sunway Lagoon dengan selesa.
  5. Sesuai untuk Semua Peringkat Umur: Tak kira dewasa atau kanak-kanak, semua orang akan jumpa sesuatu yang best untuk dibuat di Sunway Lagoon. Ini tempat yang sempurna untuk keluarga, rakan-rakan, atau pasangan yang nak nikmati masa bersama-sama.
  6. Lokasi yang Mudah Diakses: Terletak di Bandar Sunway, Sunway Lagoon mudah diakses melalui pengangkutan awam atau dengan menggunakan kenderaan peribadi. Jadi, tak ada alasan untuk tak pergi!

Jadi, kalau korang nak pengalaman rekreasi yang mengujakan dan tak terlupakan, Sunway Lagoon memang tempat yang paling sesuai.

Harga Tiket Sunway Lagoon

Kalau korang rasa nak serbu Sunway Lagoon, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Sunway Lagoon terkini (update sampai bulan Februari 2024):

Harga Tiket Sunway Lagoon

Harga tiket Sunway Lagoon di Shopee

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 150.00
  • Budak-Budak (4-12 tahun): RM 125.00
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 139.00

Harga tiket Sunway Lagoon di Website Sunway Lagoon

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 225.00
  • Budak-Budak (4-12 tahun): RM 190.00
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 190.00

Selain harga standard ni, kadang-kadang Sunway Lagoon buat promosi dan tawaran istimewa untuk pengunjung setia. Lagi pun, korang boleh dapatkan diskaun kalau bawak rombongan besar.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Sunway Lagoon secara online di sini, malah anda juga boleh mengunjungi laman web Sunway Lagoon E-Ticketing untuk membeli tiket Sunway Lagoon.

Aktiviti Menarik di Sunway Lagoon

Berikut adalah senarai aktiviti seronok yang menanti di Sunway Lagoon:

  1. Water Park: Nikmati pelbagai jenis seluncuran air yang mengasyikkan seperti Vuvuzela, Monsoon 360, Waterplexx 5D, dan banyak lagi. Kolam ombak dan sungai malas juga tersedia untuk pengunjung yang ingin berehat atau bersantai.
  2. Amusement Park: Naik roller coaster di Lost City of Gold Scream Park, rasai kelajuan di Pirate’s Revenge, atau menikmati pemandangan bandar dari atas Eye of Malaysia. Ada juga pelbagai permainan menarik untuk kanak-kanak dan keluarga.
  3. Wildlife Park: Terokai kepelbagaian haiwan di Wildlife Park yang menampilkan lebih dari 150 spesies haiwan daripada seluruh dunia. Dapatkan peluang unik untuk berinteraksi dengan beberapa haiwan dan pelajari lebih lanjut tentang konservasi.
  4. Extreme Park: Untuk peminat aktiviti lasak, Extreme Park menawarkan pengalaman yang menarik seperti bungee jumping, G-Force X, Go Kart, Paintball, dan banyak lagi. Ini adalah tempat yang sesuai untuk mencabar adrenalin anda.
  5. Scream Park: Masuki dunia seram di Scream Park di mana anda akan mengalami pengalaman menakutkan dengan hantu, hantu air mata, dan suasana yang menyeramkan. Sesuai untuk peminat misteri dan ketegangan!
  6. Nickelodeon Lost Lagoon: Ini adalah kawasan tema yang bertemakan Nickelodeon yang menawarkan pelbagai permainan air dan hiburan yang mengasyikkan untuk kanak-kanak dan keluarga. Nikmati permainan menarik dengan watak-watak kegemaran dari Nickelodeon.
  7. Z Amusement Arcade: Untuk yang suka permainan arcade, Z Amusement Arcade adalah tempat yang sesuai. Ada pelbagai permainan video dan permainan interaktif yang menarik untuk dinikmati.
  8. Sunway Lagoon Surf Beach: Nikmati suasana pantai buatan dengan pasir putih dan ombak buatan di Surf Beach. Anda juga boleh menyertai pelbagai aktiviti pantai seperti bola tampar pantai atau bersantai di tepi kolam renang.

Ini hanya beberapa daripada aktiviti seronok yang menanti di Sunway Lagoon. Dengan pelbagai pilihan yang ditawarkan, pasti ada sesuatu untuk setiap jenis pengunjung.

Lokasi Sunway Lagoon

Sunway Lagoon terletak di Bandar Sunway, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia. Ia merupakan destinasi rekreasi yang terkenal di Malaysia dan menjadi tumpuan pelancong tempatan serta antarabangsa.

Dikelilingi oleh pelbagai kemudahan seperti pusat beli-belah, hotel, restoran, dan tempat-tempat hiburan lain, Sunway Lagoon menawarkan pelbagai aktiviti seru yang sesuai untuk semua peringkat umur.

Lokasinya yang strategik membuatnya mudah diakses melalui pengangkutan awam atau dengan menggunakan kenderaan peribadi. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk meluangkan masa yang seronok dan mengasyikkan di Sunway Lagoon!

Kesimpulan

Kalau korang nak lawat Sunway Lagoon, jangan lupa bawa baju tukar, topi, dan sunblock. Pastikan juga bawa duit lebih untuk beli makanan dan minuman dalam taman.

Jadi, apa lagi yang korang tunggu? Jom serbu Sunway Lagoon sekarang juga! Dapatkan harga tiket istimewa dan nikmati pengalaman tak terlupakan bersama keluarga dan kawan-kawan. Jangan lepaskan peluang untuk melarikan diri dari rutin harian dan merasa keseronokan di Sunway Lagoon.