Harga Tiket Zoo Taiping Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Korang pernah ke Zoo Taiping? Kalau belum, korang memang kena teruskan membaca artikel ni. Zoo Taiping memang best gila dengan haiwan-haiwan yang comel dan suasana yang relax. Nah, jangan terlepas peluang, kita cek harga tiket Zoo Taiping yang memang berbaloi ni.

Untuk mencari penginapan di sekitar Taiping boleh: Klik Sini

ataupun baca artikel kami mengenai senarai tempat menarik di Taiping.

Dalam artikel ini, kami akan mengimbas kembali keindahan dan keunikan zoo ini, serta mengetengahkan pelbagai aktiviti yang menarik untuk dinikmati oleh pengunjung dari pelbagai peringkat umur. Zoo Taiping merupakan salah satu tempat menarik di Perak yang anda mesti pergi.

Best Gila Aktiviti di Zoo Taiping

Zoo Taiping memang takkan buat korang bosan. Ada lebih dari 1800 haiwan dari pelbagai spesies yang menunggu untuk dikunjungi. Ada harimau, gajah, burung-burung yang cantik, dan banyak lagi! Korang boleh snap gambar-gambar yang cantik dan belajar banyak benda pasal haiwan.

Aktiviti yang Best Gila di Zoo Taiping memang tak terkira! Ini dia beberapa daripadanya:

  1. Safari Walk: Nikmati pengalaman yang dekat dengan alam semulajadi dengan berjalan-jalan di sekitar zoo. Korang boleh tengok haiwan-haiwan dari jarak yang dekat dan rasai suasana yang tenang.
  2. Feeding Sessions: Ikutlah sesi pemakanan di mana korang boleh memberi makan kepada beberapa haiwan seperti gajah, jerapah, dan burung-burung eksotik. Pengalaman ini membolehkan korang berinteraksi dengan haiwan dan mempelajari lebih banyak tentang kehidupan mereka.
  3. Animal Shows: Saksikan pertunjukan haiwan yang menarik di mana haiwan-haiwan akan mempertunjukkan kemahiran mereka kepada pengunjung. Anda pasti terhibur dengan aksi-aksi mereka yang mengagumkan!
  4. Educational Talks: Dengarkan ceramah pendidikan yang disampaikan oleh pegawai zoo tentang pelbagai aspek kehidupan haiwan, konservasi, dan kepentingan menjaga alam sekitar. Aktiviti ini memberi peluang kepada pengunjung untuk belajar sambil berseronok.
  5. Children’s Playground: Untuk kanak-kanak, terdapat taman permainan yang menarik di zoo. Mereka boleh bermain-main sambil belajar tentang haiwan-haiwan.
  6. Picnic Area: Nikmati masa berkualiti bersama keluarga atau kawan-kawan dengan berpicnic di kawasan yang disediakan. Suasana yang tenang dan hijau sangat sesuai untuk santai dan berinteraksi dengan orang tersayang.
  7. Photography Opportunities: Ambil kesempatan untuk mengambil gambar-gambar yang menarik dengan latar belakang haiwan-haiwan yang eksotik. Ini adalah peluang yang sempurna untuk mencipta kenangan yang indah.

Jadi, dengan pelbagai aktiviti menarik yang ditawarkan, Zoo Taiping memang tempat yang sempurna untuk menghabiskan masa bersama keluarga dan rakan-rakan.

Harga Tiket Zoo Taiping

Kalau korang rasa nak serbu Zoo Taiping, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Zoo Taiping terkini (update sampai bulan Februari 2024):

Harga Tiket Zoo Taiping

Harga tiket Zoo Taiping di Website Zoo Taiping

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 16.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 8.00
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 8.00

Harga tiket Nigh Safari di Website Zoo Taiping

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 20.00
  • Budak-Budak (3-12 tahun): RM 10.00
  • Warga Emas (55 tahun ke atas): RM 10.00

Selain harga standard ni, kadang-kadang Zoo Taiping buat promosi dan tawaran istimewa untuk pengunjung setia. Lagi pun, korang boleh dapatkan diskaun kalau bawak rombongan besar. So, keep your eyes peeled for those deals dan dengan cara ini anda dapat ketahui harga tiket Zoo Taiping yang mana murah.

Sekiranya anda dari Larut Matang, Selama dan Kerian dan datang dengan jumlah melebihi 20 orang akan dapat diskaun sebanyak 20%. Bagi pihak sekolah dan juga travel agency atau kerajaan yang datang melawat akan dapat 30% off sekiranya disertakan surat formal.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Zoo Taiping secara online disini dengan mengunjungi laman web Zoo Taiping E-Ticketing untuk membeli tiket Zoo Taiping.

Lokasi Zoo Taiping

Zoo Taiping terletak di Jalan Taman Tasik Taiping, Taiping, Perak, Malaysia. Ia terletak berhampiran dengan Tasik Taiping, menjadikannya tempat yang menarik untuk lawatan rekreasi sambil menikmati keindahan alam semulajadi.

Zoo Taiping mudah diakses melalui pengangkutan awam atau dengan menggunakan kenderaan peribadi. Lokasinya yang strategik menjadikannya destinasi yang popular di kalangan penduduk tempatan serta pelancong dari luar negeri.

Jadi, jika anda berada di Taiping atau sedang merancang lawatan ke sana, pastikan untuk menyertai pengalaman yang menyeronokkan di Zoo Taiping.

Kesimpulan

Kalau korang nak melawat Zoo Taiping, jangan lupa bawa topi, minum air banyak-banyak, dan pakai kasut yang selesa. Pastikan juga bawa duit lebih untuk beli oleh-oleh atau makanan kat dalam zoo.

Zoo Taiping tidak hanya menawarkan pengalaman yang mengasyikkan dan pendidikan tetapi juga menjadi destinasi yang ideal untuk semua peringkat umur.

Dari aktiviti berjalan-jalan di sekitar zoo sehingga menyaksikan pertunjukan haiwan yang menarik, terdapat sesuatu yang menarik bagi setiap pengunjung.

Dengan pelbagai koleksi haiwan eksotik dan aktiviti interaktif yang ditawarkan, Zoo Taiping mempromosikan kesedaran tentang kepelbagaian alam sekitar dan kepentingan pemeliharaan haiwan. Jadi, bagi sesiapa yang mencari pengalaman rekreasi yang bermakna dan menyeronokkan, Zoo Taiping adalah tempat yang tepat untuk dikunjungi.