65 Homestay Dengan Private Pool di Melaka

Villa Ibuku Sayang

Chalet dan Homestay Menarik di Melaka

Homestay, Chalet Private Pool di Melaka? Teruskan Membaca. Melaka adalah sebuah negeri yang penuh dengan sejarah. Kalau nak berjalan ke Melaka pastikan anda rancang terlebih dahulu sebelum pergi. Ada tempat menarik yang hanya perlu berjalan kaki sebab dekat dengan satu sama lain. Ada juga yang memerlukan pemanduan kenderaan untuk sampai.

Apapun artikel kalini akan menyenaraikan homestay dan chalet untuk anda jadikan sebagai tempat persinggahan. Yang penting chalet dan homestay tersebut lengkap dengan private pool dan tak berkongsi dengan orang lain. Bolehla keluarga mandi dengan tenang sambil bercuti.

Chalet dan Homestay menarik dengan Private Pool di Melaka

Berikut adalah senarai homestay dan chalet yang ada private pool untuk rujukan anda.

Sebelum tu Jangan lupa booking flight di AirAsia: AirAsia Online Flight Booking

1. Safiyyah Guest House Melaka

    Guesthouse Terbaik Dengan Private Pool di Melaka


homestay melaka private pool murah
Tempah Safiyyah Guest House Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Safiyyah Guest House memang sangat-sangat rekomended. Homestay bersih, luas, selesa. Halaman cukup luas untuk 5 keluarga buat sukaneka. Ada swimming pool yang boleh masuk dewasa. Anak2 boleh berendam tak kira masa sebab pool tepi rumah. Sambil kita makan-makan boleh pantau anak. Set BBQ disediakan.

Ada mini playground untuk anak-anak. Dapur luas boleh buat kenduri kawin. Tarikan disini berhampiran dengan pantai siring (10 minit). Dekat pantai ni ada jeti/bagan utk beli seafood, kedai santai2 tepi pantai, ada restoran steamboat, dan celup tepung tepi pantai dan dekat dgn ikan bakar umbai (15 minit).

Alamat: 6644, Jalan Taman Merlimau Jaya, Taman Merlimau Jaya, 77300 Merlimau, Melaka
Telefon: 010-362 2016
Website: https://safiyyahhouse.com/

2. Bonda Zila Guest House Melaka

    Guest House Menarik Dengan Private Pool di Melaka


Guest House Menarik Dengan Private Pool di Melaka
Tempah Bonda Zila Guest House Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Bonda Zila Guest House Melaka mempunya lokasi yang strategik kerana berdekatan dengan pantai & Pusat Bandar Melaka. Ada 4 bilik tidur dan 3 bilik air dan parking yang memuatkan 4 biji kereta dama sesuatu masa.

Yang penting Bonda Zila Guest House Melaka ada private pool untuk keluarga anda berendam.

Alamat: 51, Jalan Muhibbah 8, Taman Muhibbah, 75260 Melaka
Telefon: 017-607 003

3. Homestay Melaka Jati Melaka

    Homestay Menarik Dengan Private Pool di Melaka


Homestay Menarik di Melaka
Tempah Homestay Melaka Jati Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay Melaka Jati Melaka ada menyediakan tempat selesa untuk keluarga berehat. Homestay yang ersih dan fasiliti mencukupi. Yang penting private pool yang privacy untuk family.

Ada 3 bilik lengkap dengan penghawa dingin dan 1 bilik biasa. Tempat bbq juga ada disediakan. Homestay Jati ni berdekatan dengan tempat-tempat makan yang best seperti Avocado Melaka, the pioneer kuih Keria Antarabangsa, warung Hajah Robiah, Mee Goreng ‘bodo’ dan lain-lain.

Alamat: 5, 75000 15, Jalan Limbongan, Taman Limbongan Permai, 75200, Malacca
Telefon: 016-311 4421

4. Mutiara Guest House Alor Gajah Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


Mutiara Guest House Alor Gajah Melaka
Tempah Mutiara Guest House Alor Gajah Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Mutiara Guest House Alor Gajah Melaka sesuai untuk aktiviti keluarga. Berdekatan dengan tempat pelancongan, ada private pool, ada tempat dan kawasan barbecue, bilik tidur semua ada pendingin hawa termasuk ruang tamu. Boleh memasak juga.

Alamat: KM1017, Jalan Mutiara 3, Taman Mutiara, 78000 Alor Gajah, Melaka
Telefon: 019-264 6829

5. Semol Home2Stay Melaka

    Home2Stay Menarik di Melaka


Semol Home2Sta Menarik di Melaka
Tempah Semol Home2Stay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Semol Home2stay adalah Muslim friendly homestay yang terletak di Banda Hilir tengah2 Bandaraya Melaka. Hanya 5 minit ke Jonker Street, 5 minit ke Dataran Pahlawan, Menara Tamingsari, Melaka cruise.

Terdapat 6 bilik lengkap dengan penghawa dingin.

Alamat: Banda Hilir 75450 Malacca City, Melaka
Telefon: 0137511505
Website: https://linktr.ee/semol

6. D’Champs Homestay Private Pool Melaka

    Chalet Menarik di Melaka


D'Champs Homestay Melaka Private Pool
Tempah D’Champs Homestay Melaka Private Pool dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Memang terbaik D’Champs Homestay Melaka Private Pool ni. Ruang yang luas, Cantik, simple & bersih. Lengkap dengan kemudahan dapur, bbq station, mini playground, setiap bilik ada aircond. Yang paling best ada private pool.

Alamat: 6, Jln SR 1/10, Taman Sri Rambai, 75260 Bukit Rambai, Melaka
Telefon: 012-858 6989

7. Private pool Homestay Masam2Manis Melaka

    Resort Menarik Untuk Family Day di Melaka


muslim homestay melaka with swimming pool
Tempah Private pool Homestay Masam2Manis Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Private pool Homestay Masam2Manis Melaka besar, bersih dan cantik. Pool ada filtering system. Ada tempat BBQ yang proper. Within 5km radius tempat menarik di Bandaraya Melaka. Owner ramah dan baik hati.

Alamat: No 3, Jalan Pandan Jaya 1/17, Taman Pandan Jaya, Lorong Pandan, 75250 Melaka
Telefon: 016-473 1136

8. Villa Anjung Mahligai Melaka

    Villa Menarik Ada Pool di Melaka


Villa Private Pool Menarik di Melaka
Tempah Villa Anjung Mahligai Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Villa Anjung Mahligai Melaka dengan lokasi yang sangat stategik dan privasi dengan suasana kampung yang damai. Juga dilengkapi deruan air terjun yang tenang serta tumbuhan hijau yang mekar di laman batu sungai yang menceriakan keadaan dengan suasana alam semulajadi untuk terapi minta bersama keluarga tersayang.

Alamat: 11, Jalan De 2, Kampung Tengah, 75460 Melaka
Telefon: 011-1111 7725

9. D Damai Pool Homestay Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


homestay dengan kolam renang peribadi
Tempah D Damai Pool Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay D Damai Pool singgahsana yang selesa, bersih, lokasi yang strategik & lengkap dengan hospitaliti. Lokasi yang dekat dengan Ayer Keroh. Pool di rumah sangat selesa untuk anak-anak bermain.

Alamat: Jalan BKD 32, 75150 Ayer Keroh, Melaka
Telefon: 019-383 2620
Website: guesthousemelaka.blogspot.my

10. The Hut Melaka

    Homestay Menarik Melaka


homestay klebang melaka swimming pool
Tempah D’Taj Sungai Lui Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

The Hut terletak di Kg Serkam, Merlimau, Melaka. Mempunyai 5 unit bilik berasingan. Kapasiti maksimum 20 orang untuk tempahan seluruh kawasan (semua 5 bilik).

Antara kemudahan yang disediakan dapur dengan kelengkapan asas memasak, barbecue pit, kolam mandi, ruang untuk outdoor activities, Wifi dan lain-lain.

Alamat: M108, Kampung Serkam Timor, 77300 Merlimau, Melaka
Telefon: 012-320 2611
Website: http://thehutmalaysia.com/the-hut-serkam

11. Guest House D’Tasik Melaka

    Homestay Menarik Melaka


homestay umbai melaka with pool
Tempah Guest House D’Tasik Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 233, Jalan TU 3, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Telefon: 012-355 7429

12. Alorgajahhomestay Melaka

    Chalet Menarik di Melaka


chalet di Melaka
Tempah Alorgajahhomestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Terletak Pinggir Pekan Alor Gajah. Berdekatan Bank, Pejabat Pos Dan Kedai-kedai makan/runcit.

Berhampiran Muzium Adat Alor Gajah, Dataran Keris, Air Panas Gadek, A farmosa resorts, Dusun Paradise, Tg Bidara, Pengkalan Balak.

30 minit ke bandar melaka,air keroh.

Alamat: No. T128, Jalan Kampung Jawa3, Melaka, 78000 Alor Gajah
Telefon: 017-320 6359

13. Achutra Guesthouse Ayer Keroh Melaka

    Villa Menarik Dengan Private Pool di Melaka


percutian bajet di Melaka
Tempah Achutra Guesthouse Ayer Keroh Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay yang sangat selesa saya pernah stay. Lengkap semua keperluan. Rasa macam kat rumah sendiri. Private pool superb. Owner homestay sangat mmbantu dan sangat cepat respon if kita ada problem semasa stay kat sana. Sesuai untuk 3 atau 4 family berkumpul bersama.

Alamat: No 21, Jalan Bkd 1, Taman Bukit Katil Damai 2, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Telefon: 017-970 1983
Website: achutraguesthouses.wordpress.com

14. Hana Homestay Tmn Bertam Perdana Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


tempat penginapan menarik di Melaka
Tempah Hana Homestay Tmn Bertam Perdana Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: No 24, Jln BP22, Taman Bertam Perdana, 75250 Melaka
Telefon: 012-353 1066

15. Mymomhouz Melaka

    Homestay Menarik di Jasin Melaka


percutian menarik di Melaka
Tempah Mymomhouz Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Mymomhouz Melaka best homestay in Jasin, Melaka. Fully equipped with our necessity for the stay, so kalau tak keluar rumah, memerap je pun boleh.

Deko dalam & luar rumah tersangat cantik di tengah-tengah kawasan kampung yang tenang & damai. Masuk je kawasan rumah terus rasa macam duduk di US.

We really enjoy our stay kat sini & highly recommended untuk sesiapa yang mencari homestay untuk spend masa together dengan big family/friends.

Alamat: Mymomhouz, Bt 21, Jalan Kesang Pajak, Kampung Kesang Luar, Jasin
Telefon: 012-202 1851
Website: mymomhouz.wixsite.com/officialwebsite

16. Mutiara Homestay Murah JASIN Melaka

    Homestay Murah di Melaka


tempat menarik di Melaka
Tempah Mutiara Homestay Murah JASIN Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Mutiara Homestay Murah JASIN Melaka bersih & cantik. Ruang bbq pun ada dan sangat memudahkan.. Private pool yang besar dan selesa. Siap ada air terjun lagi.

Alamat: JC 2915, Seksyen 3, BJB 3/7,, Taman Jasin Bestari,, 77200 Jasin, Melaka
Telefon: 013-215 7587

17. Lavender Villa Private Pool Melaka

    Villa Private Poo di Melaka


privatepool di Melaka
Tempah Lavender Villa Private Pool Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Kedudukan Lavender Villa Private Pool Melaka ni di Bemban, Jasin. Bersempadan dengan Ayer Keroh. Di sini anda akan menikmati perkampungan banglo berinspirasikan konsep dan design French-European. Hanya 8-10 minit dari Plaza Tol Ayer Keroh. Banglo yang berkonsepkan Luxury & Modern English ini menawarkan penginapan yang selesa bersama keluarga. Semuanya serba baru dan cantik di Lavender Villa Melaka.

Alamat: No 47, Jalan Anjung Lavender 1, Taman Anjung Gapam, 77200 Bemban, Malacca
Telefon: 019-334 5686

18. D’ White House Private Pool Melaka

    Homestay Melaka Private Poo Murah


private pool di Melaka
Tempah D’ White House Private Pool Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

D’ White House Private Pool Melaka dengan swimming pool yang boleh mandi dengan senang untuk para muslimah.

Alamat: Mukim duyung 75450 Kampong Bukit Katil, Malacca, Malaysia
Telefon: 6019-570 4423

19. Greyguesthouzee Melaka

    Homestay Murah di Melaka


kolam renang di Melaka
Tempah Greyguesthouzee Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Batu 11 Jalan Pengkalan 77300 Kampong Serkam, Melaka
Telefon: 016-929 4129

20. Homestay Cottage Melaka

    Homestay Cottage Menarik di Melaka


Homestay Cottage Melaka
Tempah Homestay Cottage Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay Cottage Melaka yang menarik, cantik, dan bersih. Yang paling penting, pool depan mata. Nak masak pun xde masalah dekat sini. Perkakas asas ada disediakan. Swimming pool dia pulak memang bersih dan boleh berendam sampai lewat malam. Syokkk habis

Alamat: 8, Jalan Klebang Jaya 1, Taman Klebang Jaya, 75200 Melaka
Telefon: 013-654 9115

21. ZF Homestay Ayer Keroh Melaka

    Homestay Private Pool Menarik di Melaka


Homestay Ayer Keroh Melaka
Tempah ZF Homestay Ayer Keroh Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

ZF Homestay Ayer Keroh Melaka merupakan homestay yang selesa & lengkap dengan segala keperluan. Kolam mandi pun best sebab suhu airnya just nice sepanjang masa – tak sejuk tak panas walaupun pada waktu malam atau siang. Proses self-check in dan self-check out pun amat memudahkan.

Alamat: 37, Jalan TU 58, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Telefon: 013-629 0706
Website: zfhomestayayerkerohmelaka.business.site

22. Villa Ibuku Sayang Melaka

    Villa Menarik Ada Private Pool di Melaka


Villa Ibuku Sayang Melaka
Tempah Villa Ibuku Sayang Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Villa Ibuku Sayang Melaka memang terbaik, persekitaran cantik, dalam villa kemas, time malam memang best dengan persekitaraan pool n bbq owner hias cantik.

Alamat: Lot 132, Kampung Kemus Dalam, 78000 Alor Gajah, Melaka
Telefon: 012-485 6376

23. Homestay D’Garden Melaka

    Homestay di Melaka


Homestay D'Garden Melaka
Tempah Homestay D’Garden Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

D’Garden menawarkan private pool dengan penginapan 6 bilik tidur, 4 bilik air dengan kapasiti keseluruhan mempunyai 3 katil King & 4 katil Queen. Berkonsepkan suasana homestay dalam taman kehijauan, pengunjung pasti gembira dapat meluangkan masa bersama-sama keluarga dengan aktiviti “BBQ” dan mandi kolam dengan penuh privasi.

Alamat: no 2, Jalan Bayan 7, Taman Bukit Katil, 75450 Melaka
Telefon: 012-603 2646
Website: https://dgardenmelaka.com/

24. Homestay Teratak Kampung Melaka

    Private Pool Homestay di Melaka


Homestay Teratak Kampung Melaka
Tempah Homestay Teratak Kampung Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Teratak Kampung juga mempunyai 2 “private pool” untuk kanak-kanak dan juga dewasa. Yang lebih menarik kolam renang ini mempunyai “jakuzi” bagi pengunjung yang inginkan bersantai di dalamnya. Ianya pasti membuat percutian keluarga sangat rileks dan seronok.

Berkonsepkan suasana homestay dalam kampung, Teratak Kampung dikelilingi alam semulajadi yang nyaman. Pengunjung pasti gembira dapat meluangkan masa bersama-sama keluarga atau rakan dengan aktiviti “BBQ” dan mandi kolam.

Alamat: 2822, Jalan Merbuk, Taman Koperasi Serkam Darat, 77300 Merlimau, Melaka
Telefon: 011-3317 2646
Website: https://www.teratakkampung.com//

25. Uhzhomestay Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


homestay Melaka
Tempah Uhzhomestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: NO. 18 JALAN M2B TAMAN MERAK BUKIT KATIL, 75450 Melaka
Telefon: 013-703 8322

26. Mukmin’s Homestay Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


homestay bajet di Melaka
Tempah Mukmin’s Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Ruang parking Mukmin’s Homestay Melaka besar, 6 bilik semua besar-besar ada katil queen setiap bilik dan siap ada extra toto dan bantal lagi. Tv ruang tamu besar sangat macam tengok wayang. Kelengkapan dapur juga lengkap, ada coway. Kolam kanak-kanak dengan dewasa yang bersih. Sesuai untuk family besar.

Alamat: 345, Kampung Bukit Beruang, 75450 Ayer Keroh, Malacca
Telefon: 016-225 2355
Website: www.mukminhomestaymelaka.blogspot.com/

27. Spitimas Pool Homestay Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


Pool Homestay Melaka
Tempah Spitimas Pool Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Ruang outdoor di Spitimas Pool Homestay Melaka boleh chill sampai tengah malam. Dengan kolam renang private poolnya yang luas memang menjadikan homestay ni pilihan jika berkunjung ke Melaka.

Alamat: 19, Jalan Si 25, Taman Saujana Indah, 75450 Melaka
Telefon: 019-655 1917

28. Hafiz Homestay Private Pool Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


Homestay Private Pool Melaka
Tempah Hafiz Homestay Private Pool Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 3, Jalan Pandan Indah 5E, Kampung Pulau, 75250 Melaka
Telefon: 013-408 0975
Website: hafizhomestaymelaka.com

29. La Bayu Pengkalan Balak Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


Pengkalan Balak Melaka
Tempah La Bayu Pengkalan Balak Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Kolam renang di La Bayu Pengkalan Balak Melaka besar siap ada kolam kanak-kanak. Dengan bilik ada 6 + 1 chalet 2 bilik. Dilengkapi dengan kemudahan aircond, TV, Wifi, towel semua ada.

Keluasan bilik pun selesa. Sangat ngam untuk yang berkeluarga. Sesuai amat-amat nak buat Family Gathering di La Bayu Pengkalan Balak Melaka.

Alamat: Lot 3335, Kampong Sungai Kertah Pengkalan Balak, 78300 Masjid Tanah, Malacca
Telefon: 019-906 1596

30. Laman Kesidang Homestay Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


Laman Kesidang Homestay Melaka
Tempah Laman Kesidang Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 14, Taman Limbongan Permai, Taman Pandan Mawar, 75250 Malacca
Telefon: 017-388 5511

31. TEA HILL Homestay Melaka

    Homestay Menarik di Melaka


HILL Homestay Melaka
Tempah TEA HILL Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Time cuti-cuti hujung minggu, kalau korang nak ada short getaway dengan anak², jom la ke Tea Hill Homestay di Melaka. Homestay yang best dan aman sebab terketak kat kawasan kampung. Suasana sekitar homestay sini tenang, confirm buat korang teruja nak spend time dengan family sahaja.

Tambah lagi kawasannya luas, bersih dan selesa. Kalau korang nak buat family day pun seronok! Ada kolam renang depan bilik, dan gelanggang futsal kat sebelahnya untuk korang main game family day dan beriadah. Betul² syok.

Alamat: Lorong Azizi 2, 77200 Bemban, Melaka
Telefon: 016-471 5271

32. Homestay Bonda Bandar Melaka

    Homestay Terbaik di Tengah Bandar Melaka


Homestay Bonda Bandar Melaka
Tempah Homestay Bonda Bandar Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay Bonda Bandar Melaka terletak ditengah bandar Melaka dan sangat mudah ke tempat tumpuan Bandar Hilir. Serba Serbi lengkap, wangi dan pastinya swimming pool yg paling paling best.

Alamat: 98, Jalan Cs 5, 76450 Melaka
Telefon: 016-702 9664
Website: hafizhomestaymelaka.com

33. Hang Tuah d’ Villages Melaka

    Villa Terbaik di Melaka


Hang Tuah d' Villages Melaka
Tempah Hang Tuah d’ Villages Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Jalan Hang Tuah 2, Taman Hang Tuah, 76300 Sungai Udang, Melaka
Telefon: 010-405 7411
Website: homestaykemterendak.blogspot.com

34. Nazirah Homestay Melaka

    Homestay Terbaik Ada Jakuzi di Melaka


percutian bajet di Melaka
Tempah Nazirah Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Nazirah Homestay Melaka mempunyai 4 bilik dilengkapi dengan penghawa dingin. Parkingnya boleh memuatkan 4 biji kereta dalam sesuatu masa dan yang bestnya ada jakuzi.

Alamat: Jln Muhibbah 8, Klebang, 75200 Melaka
Telefon: 013-285 5389
Website: nazirahhomestaymelaka.blogspot.my

35. Adib Pool Home2stay Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


Pool Home2stay Melaka
Tempah Adib Pool Home2stay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Kampung Padang Sebang, 78000 Alor Gajah, Malacca
Telefon: 014-332 9263

36. Villa Sakeenah Melaka

    Villa Terbaik di Melaka


Villa Sakeenah Melaka
Tempah Villa Sakeenah Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Mencari tempat gathering untuk keluarga yang sederhana Besar, 25-40 pax, jauh dari kesibukan kota. Sini tempatnya.

Villa Sakeenah, Alor Gajah terbina diatas tanah berkeluasan suku ekar, bersisiran Banjaran Titiwangsa yang sejuk, damai dengan pemandangan yang menarik, terutamanya selepas hujan dan di awal pagi. Mempunyai ruang laman yang luas sesuai untuk aktiviti keluarga dan ruang meletak kenderaan.

Villa Sakeenah adalah Rumah Tamu 2 tingkat tersedia dengan kolam mandi persendirian.

Terletak di Taman Seri Meranti, Alor Gajah, Melaka. Berjarak 5km dari tol Simpang Ampat Alor Gajah. 5km dari Pekan Tampin Negeri Sembilan dan 18km dari Pekan Alor Gajah Melaka.

Alamat: Jalan Lengkuk Meranti, 71350 Alor Gajah, Melaka
Telefon: 012-226 8230

37. Mutiara Alai Homestay Melaka

    Homestay di Melaka


Villa private pool di Melaka
Tempah Mutiara Alai Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 707-1, Jalan Sekolah Alai, Kampung Alai, 75460 Melaka
Telefon: 013-630 0271
Website: mutiaraalaihomestay.blogspot.com

38. D’Singgah Sana Melaka Homestay Melaka

    Private Pool Homestay di Melaka


Homestay private pool di Melaka
Tempah D’Singgah Sana Melaka Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Yang uniknya D’Singgah Sana Melaka Homestay Melaka ini penuh dengan suasana kampung. Bersebelahan juga permandangan sawah padi, mempunyai mini kebun seperti pohon serai, pohon ubi, dusun buah dan juga kebun bunga. Yang lagi menceriakan homestay ini, kami juga memelihara ayam kampung & burung burung sebagai hiburan pengunjung.

Alamat: 19, 75460, Malacca
Telefon: 019-220 5834

39. Bukit Katil Guest House Melaka

    Guest House Private Pool Terbaik di Melaka


chalet private pool di Melaka
Tempah Bukit Katil Guest House Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Kampung Bukit Sama Tahu, 75450 Malacca
Telefon: 013-630 3032

40. SAFFA Homestay Melaka

    Homestay di Melaka


guesthouse private pool di Melaka
Tempah SAFFA Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Kampung Bukit Sama Tahu, 75450 Malacca
Telefon: 013-613 0218
Website: saffahomestaymelaka.blogspot.com

41. Hana Homestay Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


bungalow private pool di Melaka
Tempah Hana Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Nak bercuti di melaka? Tapi nak yang dekat dengan pantai Klebang (7minit) atau dengan coconut shake original klebang (5 minit) boleh roger Hana Homestay untuk utk check tarikh yang masih available untuk cuti sekolah akan datang.

Alamat: LOT 240, BATU 28, JALAN KG PERMATANG, 78200 Kuala Sungai Baru, Melaka
Telefon: 019-271 6044
Website: http://hanahomestaymelaka.blogspot.com/

42. DESA Pudina Pool Villa Merlimau Melaka

    Villa Terbaik Dengan Private Pool di Melaka


home stay private pool di Melaka
Tempah DESA Pudina Pool Villa Merlimau Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

DESTINASI REHAT SANTAI di DESA Pudina Pool Villa Merlimau Melaka bersama keluarga.

Mencari tempat bercuti yang luas untuk santai bersama keluarga dengan suasana kampung?

Desa Pudina menawarkan pakej berbaloi untuk anda. Yang nak family day atau event bolehla tempah dekat sini. Ruang parking boleh memuatkan 10-15 kereta dama sesuatu masa.

Alamat: 2728, Jalan Salim, Kampung Batu Gajah, 77300 Merlimau, Melaka
Telefon: 012-609 5945

43. Andjungseri Villa D’Klebang Melaka

    Villa Terbaik di Melaka


kabin private pool di Melaka
Tempah Andjungseri Villa D’Klebang Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Guests house Andjungseri Villa D’Klebang Melaka ini terletak betul-betul di tengah pusat pelancongan negeri Melaka.

Pusat bandar – Banda Hilir – Kota Laksamana – Pantai Klebang semuanya dalam jarak 5 km sahaja.

Walaupun cuma rumah semi-D tetapi punyai keluasan yang luas dan sangat selesa (4320sqf) dengan private pool besar yang boleh muat seisi keluarga

Alamat: No 1C Jalan Limbongan Permai 1, Taman Limbongan Permai, 75200 Klebang, Malacca
Telefon: 019-657 0942

44. Aqilah homestay d’ sudut masjid tanah Melaka

    Homestay Murah di Melaka


vila private pool di Melaka
Tempah Aqilah homestay dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 78300 Masjid Tanah, Malacca, Malaysia
Telefon: 016-673 1426

45. The Skillion at Umbai Melaka

    Villa Terbaik di Melaka


homestay kolam renang di melaka
Tempah The Skillion at Umbai Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

The Skillion ni memang besar dan mewah sesuai untuk big family, ada 6bilik muat untuk 40 orang tau. Kelengkapan peralatan dapur semua lengkap tinggal beli bahan memasak jee. Stove, microwave, oven, water filter, rice cooker, blender, refrigerator semua lengkap.

Swimming pool, BBQ facilities, Burger stall, TV, PA system untuk karaoke, Treadmill, Table Tennis, Carrom, Futsal, basketball pole haihh mmg macam2 aktiviti boleh buat dekat sini.

Alamat: Jln Melaka, Kampung Tengah, 77300 Merlimau, Melaka
Telefon: 016-330 3014
Website: theskillion.com

46. Le Camar Homestay Bukit Katil Melaka

    Homestay Murah Private Pool di Melaka


chalet kolam renang di melaka
Tempah Le Camar Homestay Bukit Katil dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Le Camar Homestay Bukit Katil Melaka ada 3 unit homestay dan unit Lecamar Banglo ni adalah unit yang paling besar.

Ada 4 bilik dengan 1 katil king, 4 katil queen dan 1 katil single beserta 2 bilik air. Semua bilik fully air-conditioned termasuk ruang tamu pastinya selesa untuk seluruh ahli keluarga.

Private pool 10×20 kaki berkedalaman 4 kaki sesuai untuk seisi keluarga.

Alamat: 1, JALAN CI3 TAMAN CAMAR INDAH, Taman camar indah, 75450 Melaka
Telefon: 013-629 7624

47. DeCasa Villa Melaka

    Villa Terbaik di Melaka


guesthouse kolam renang di melaka
Tempah DeCasa Villa dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Apa yang bestnya tentang DeCasa Villa Melaka ini ialah ia mempunyai 2 private pool tu. Lokasi yang sangat strategik dan berdekatan dengan Tol Ayer Keroh 21 minit, Taman buaya 18 minit, Mini Malaysia 18 minit, Pantai Klebang 28 minit, Mydin Ayer Keroh 20 min, Aeon Bandaraya 14 minit, Multimedia University 14 min, UTem 23 minit, Pusat bandar Melaka 17 minit, Aeon Ayer Keroh 11 minit, River Cruise 13 min, Ikan Bakar muara sg duyong 13 min .

Alamat: Solok Bukit Baru Duyong
Telefon: 012-961 9200

48. Maya Cottage Melaka

    Cottage Terbaik di Melaka


vila kolam renang di melaka
Tempah Maya Cottage Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Maya Cottage sangat sesuai untuk family gathering. BBQ & peralatan memasak disediakan secara PERCUMA. Lokasi berhampiran 5 minit dari Bayou Lagoon Resort, 15 minit dai Tol Ayer Keroh, 15 minit ke bandar.

Alamat: Lorong Tehel Hulu 2, Kampung Ulu Tehel, 77200 Bemban, Melaka
Telefon: 017-310 4726

49. Homestay Teratak Solo Pool Pandan Melaka

    Muslim Homestay Melaka With Swimming Pool


bungalow kolam renang di melaka
Tempah Homestay Teratak Solo Pool Pandan Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Lokasi Homestay Teratak Solo Pool Pandan Melaka sangat strategik. Tak jauh dari Bandar Hilir Melaka juga Pantai Klebang & Pantai Puteri. Nak ke Zoo Melaka, Taman Mini Malaysia, Taman Buaya, Muzium Lebah pun dekat.

Pelbagai lagi lah. Nak akses kedai runcit, kedai serbaneka,nak cari makan pun mudah didapati.
Untuk yang berminat dan yang mencari homestay Muslim di Melaka singgahlah di Homestay Teratak Solo Pool Pandan Melaka.

Alamat: 67, Jalan Pandan Jaya 1/4, Taman Pandan Jaya, 75250 Melaka
Telefon: 018-766 1011

50. Homestay Teratak Solo Pool Villa Melaka

    Homestay Dengan Kolam Renang Peribadi


banglo kolam renang di melaka
Tempah Homestay Teratak Solo Pool Villa Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: 1400, Jalan Utama Kampung Tersusun, Bukit Larang, 75460 Telok Mas, Melaka
Telefon: 018-766 1011

51. Tanoshii Homestay Melaka

    Homestay Melaka


homestay swimming pool di melaka
Tempah Tanoshii Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Batu Berendam, Jalan BBP 8, Taman Batu Berendam Putera, 75350 Melaka
Telefon: 010-315 3220

52. D kolamparadise chalet n hstay Melaka

    Homestay Melaka Private Pool


villa swimming pool di melaka
Tempah D kolamparadise chalet n hstay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: KG BUKIT DARAT, KUALA LINGGI , Kuala Sungai Baru
Telefon: 012-367 7104

53. The Twin’s House Melaka

    House di Melaka


chalet swimming pool di melaka
Tempah The Twin’s House Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

The Twin’s House Melaka bersih dan selesa, besar dan kedalaman pool sesuai untuk dewasa. Banyak amenities dekat dengan homestay.

Alamat: no 30&30A, Jalan Kemboja 4, Taman Paya Rumput Perdana, 76450 Melaka
Telefon: 016-217 5689

54. RooMa DeQue Melaka

    Cottage Terbaik di Melaka


banglo swimming pool di melaka
Tempah RooMa DeQue Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

RooMa DeQue menawarkan tempat penginapan yang menyeronokkan di tengah Bandar Melaka. Terletak di Lorong Pandan iaitu berdekatan Klebang, Tengkera & Limbongan. Dilengkapi 4 bilik tidur (fully aircond), private pool, WiFi, laman keluarga yang luas. Sangat sesuai untuk family gathering sambil berBBQ.

Alamat: No 4, Jalan Pandan Indah 5F, Kampung Pulau, 75250 Melaka
Telefon: 018-966 3551

55. D’Setia Homestay Melaka

    Homestay Melaka


guesthouse swimming pool di melaka
Tempah D’Setia Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Siapa- siapa datang ke Melaka jangan lupa menginap di D’Setia Homestay penginapan yang paling sesuai untuk bawa keluarga untuk bercuti. Ruang tamu yang luas dan sesuai untuk buat family gathering atau staycation bersama kawan-kawan.

Ada 4bilik dilengkapi dengan 3 katil Queen dan 1 katil king. 2 tandas, dapur boleh memasak dan ruang makan. Kolam utk kanak2 pun ada.

Alamat: BB 50, Taman Setia Fasa 2,, 14, Jalan Belimbing Setia 5, 76100 Durian Tunggal, Malacca
Telefon: 012-269 8582

56. KeCabin by Bungalow in A Village Melaka

    Cabin Private Pool di Melaka


bungalow swimming pool di melaka
Tempah KeCabin by Bungalow in A Village Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Kalau datang ke Melaka, cuba bermalam di homestay berkonsep kabin kontena di ‘Ke Cabin by Bungalow in a Village’ di Semabok, Melaka.

Terdapat kolam renang ‘child friendly’.

Kolamnya ada 3 peringkat kedalaman. Anak-anaklah yang paling suka. Niat bercuti pun memang nak bagi anak-anak seronok.

Buka sliding door, boleh terus terjun ke dalam kolam. Nak mandi sampai malam pun boleh.
Kami sampai sana jam 3 petang. Dalam kabin agak panas, jadi melepak dulu di luar sementara tunggu aircond sejuk.

Biliknya bersih dan kemas. Bilik air pun selesa. Ada sebuah katil queen dan 1 sofabed. Cukuplah untuk keluarga kecil kami ( 2 dewasa, 3 kanak-kanak). Kalau nak tambah tilam pun boleh, maklumkan saja pada penyelia kabin. Malam boleh buat barbeque tepi kolam sambil anak-anak sambung mandi.

Alamat: Lot 463 jalan Bunga Kemboja 8, Semabok Dalam, 75050, Melaka
Telefon: 012-308 0929

57. The Cattleya Melaka

    Homestay Terbaik di Melaka


swimming pool di melaka
Tempah The Cattleya Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Lot 375-1, Lorong Haji Maidin Kampung Permatang Pasir, 75460 Melaka
Telefon: 012-758 9433

58. Akasia Lodge Pengkalan Balak Melaka

    Lodge Private Pool di Melaka


private pool di Melaka
Tempah Akasia Lodge Pengkalan Balak Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Akasia Lodge Pengkalan Balak Melaka sangat sesuai untuk menjalankan aktiviti keluarga. Kemudahan yang disediakan sangat lengkap. Dari segi keselesaan memang terbaik. Bilik luas, selesa, bersih dan lengkap. Dari segi kebersihan memang bagus.

Dapur yang lengkap dengan perkakasan dan bersih. Owner rumah x kedekut dengan barang-barang yang ada. Set dan tempat BBQ ping terbaik. Suasana di homestay cantik dan damai. Boleh dengar bunyi air laut dan sejuk ble malam. Kemudahan di akasia memang lengkap.

Alamat: Jalan Telok Gong / Pengkalan Balak, 78200 Masjid Tanah, Melaka
Telefon: 016-954 2064

59. KeLoft Homestay Melaka

    Homestay Private Pool Terbaik di Melaka


percutian murah di Melaka
Tempah KeLoft Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

KeLoft Homestay Melaka terletak di kawasan kampung, Kg Semabok, Melaka. Bila bangun pagi korang boleh dengar bunyi burung, ayam berkokok. Memang best.

KeLoft ni ada 4 bilik dengan katil queen, semua bilik ada aircond. Ada 3 bilik air dan paling best ada pool. Satu rumah dengan pool sekali korang akan dapat. Pastu kalo teringin nak makan ikan bakar, homestay ni memang dekat.

Dalam 7 minit je dah sampai kt Medan Ikan Bakar Alai. Cendol sedap kt Bangunan Merah pun dekat. Nak melawat tempat bersejarah pun dekat juga. Memang strategik homestay ni.

Alamat: Lorong Kemboja, 4, Jln Semabok Dalam, 75050 Melaka
Telefon: 019-389 7875

60. Syariz Homestay Private Pool Melaka

    Homestay Private di Melaka Dengan Private Pool


homestay bajet di Melaka
Tempah Syariz Homestay Private Pool Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Lorong Kemboja, 4, Jln Semabok Dalam, 75050 Melaka
Telefon: 012-671 2687
Website: theskillion.com

61. Da’izz Cottage Homestay Melaka

    Private Pool Cottage di Melaka


private pool murah di Melaka
Tempah Da’izz Cottage Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: No 16, Jalan RU 14, Taman Rambai Utama,, Bukit Rambai, Malaysia
Telefon: 012-400 7045

62. Villa Marissa Melaka

    Villa Private Pool di Melaka


Homestay Private Pool Melaka
Tempah Villa Marissa Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Alamat: Batu 4 1/2, 75350 Melaka
Telefon: 012-664 0016

63. Kainsal Guesthouse Melaka

    Guesthouse Terbaik di Melaka


Homestay Pool di Melaka
Tempah Kainsal Guesthouse Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Ramai dah merasai keunikan homestay Kainsal Guesthouse Melaka ni. Alang2 bercuti biarlah rasa perbezaan menginap bukan macam rumah biasa. Ruang tamu luas, boleh memasak, indoor pool privasi kat sebelah aje.

Lagi best ada bilik karoake privasi sambil2 tu boleh bbq. Nak privasi seketika masa menginap, ada bilik berasingan dengan ruang rehat dan kemudahan sendiri untuk privasi tanpa berkongsi.

Kalau nak berjalan ke bandar pun dekat.

Alamat: 3072, Jalan Wakaf, Kg Tun Abd Razak Fasa 2, Bukit Katil, 75450, Melaka
Telefon: 011-5755 0445
Website: https://www.kainsal.com/

64. Fma Villa Homestay A Famosa Melaka

    Villa Homestay Terbaik Private Pool di Melaka


Homestay Dengan Private Pool di Melaka
Tempah Fma Villa Homestay A Famosa Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Homestay Pool di A’Famosa Resort. Kawasan sangat luas, sesuai untuk outdoor activities masa family gathering.

Alamat: Jalan Hang Nadim, A Famosa Resort , Alor Gajah, Melaka
Telefon: 013-728 9868

65. Rumah Maryam Homestay Melaka

    Homestay Menarik Dengan Private Pool di Melaka


Homestay menarik dengan private pool di Melaka
Tempah Rumah Maryam Homestay Melaka dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Rumah Maryam Homestay Melaka ada 3 bilik tidur dan 3 bilik air lengkap dengan penghawa dingin. Kolam renangnya juga bertutup lengkap dengan bumbung. Jadi kalau mandi malam ke atau time hujan takde masalah.

Private poolnya sesuai untuk kanak-kanak dan juga dewasa. Jadi bolehla nak beendam 24 jam dekat kolam renang di Rumah Maryam Homestay Melaka ini.

Alamat: No 17, Jalan Angkasa Nuri 19, Persint 8, Taman Angkasa Nuri, 76100 Durian Tunggal, Melaka
Telefon: 013-308 9344

Akhir Kata

Itu sahaja perkongsian berkenaan list homestay dan chalet menarik di Melaka. Diharap dapat membantu anda semua untuk membuat pilihan. Yang penting sebelum memilih tempat percutian di Melaka, pastikan baca review terlebih dahulu dan berapa bajet yang ada.

Antara cara terbaik untuk kenal pasti homestay tersebut betul-betul wujud dan anda menghubungi pemilik / pengurus yang sebenar homestay tersebut adalah dengan check website atau Facebook page homestay tersebut. Check juga nombor telefon yang dipaparkan dalam FB page dan baca review sebelum membuat tempahan.

Alang-alang tu jemput baca: 20 Tempat Menarik di Janda Baik