Macam Mana Saya BERCUTI Dengan PERCUMA

Share This Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Sebelum covid ni melanda, aku kerap merayau ke utara, selatan, timur dan barat malaysia. Kecuali sabah sarawak. Jauh kalau berenang hmmmm.
Orang semua ingat kaya mamat ni asik bercuti je. Tempah homestay/hotel memahal pulak tu. Tapi diorang tak tahu yang hotel/homestay tu semua aku pergi secara PERCUMA. Aku bayar makan minum tol minyak kereta je.

Nak tahu ke macam mana aku dapat percuma. Mudah je. Pos link airbnb. Orang daftar. Orang pergi bercuti. Aku dapat travel kredit free. Tak percaya ke free? Tengok pic aku bagi tu. RM 0 je. Tak percaya lagi? Ikutlah ahhahahaha.

Emmmm. Dan lain-lain homestay tu. Semuanya percuma je. Kawan aku datang area rumah aku, aku sewakan homestay untuk diorang. AKu pergi tempat kawan aku, aku sewa homestay ajak diorang melepak sekali.

Tak kena bayar pun. Kayakan mamat ni. Aku bukan kaya, tapi aku guna pelbagai cara untuk berjimat. So mamat ni miskin ke. Jilake ko. Benda boleh PERCUMA kenapa aku nak bayar.
Nak buat macam aku ni? Boleh boss. Ko klik BERCUTI SECARA PERCUMA lepastu ko pergi ke mana-mana untuk bercuti. Dan aku dapat la travel credit tu. Senangkan. Hmmmm. Kalau setakat klik daftar pastu buat bodo aku bukan dapat apapun. Kalau ko daftar, ko pun dapat sehingga sampai RM250 untuk bercuti dekat mana-mana. Tapi 1st time je la. Kalau sampai 100 time bankrup la airbnb.

Ahhh jilake. Mesti ada Ebook airbnb ni nanti. Bukan boleh percaya IM malaysia ni. Semua nak jadi sifu. Jadah diorang.
Paham ke tak. Errr. Kalau aku bubuh gambar orang nak pasang unifi kontek aku sekali aci tak. Hmmmm

More To Explore