7 Tempat Menarik Di Negeri Pahang Darul Makmur

Tempat Menarik Yang Ada Di Negeri Pahang

Share This Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Sempena kebenaran rentas negeri telah dibenarkan oleh kerajaan Malaysia ini, ramai rakyat Malaysia mengambil peluang untuk bercuti. Admin pun akan cuba update mengenai kawasan percutian yang ada di dalam negara kita. Sedikit sebanyak boleh membantu menaikkan balik ekonomi pelancongan dalam negara. Walaupun kebenaran merentas negeri sudah diberikan, sentiasalah patuh pada SOP serta jaga diri.

Kali ini admin ingin berkongsi mengenai perkongsian dari salah seorang warga twitter iaitu #IniCeritaAku yang telah berkongsi kan tempat menarik di Negeri Pahang. Jadi admin share perkongsian beliau iaitu:

7 tempat menarik di Negeri Pahang Darul Makmur

Tok tengok ramai yang dah mulakan rancangan nak pergi cuti-cuti Malaysia sejak kebenaran rentas negeri diumumkan kelmarin.

Ni Tok kongsi 7 tempat menarik di negeri Pahang Darul Makmur, negeri paling besar di Semenanjung Malaysia yang boleh anda lawati.

Taman Negara Pahang
Tempat Menarik Yang Ada Di Negeri Pahang

Taman Negara yang pertama di Malaysia ni adalah tempat di mana kat sinilah korang semua boleh jumpa macam-macam jenis flora dan fauna yang berusia hampir 150 juta tahun. Dalam Taman Negara Pahang juga ada canopy walk yang terpanjang di dunia!

Janda Baik
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Nampak hambar tapi sebenarnya tenang di sana, Tok seronok masa ke sana dulu. Terletak satu jam je daripada KL, kat sini korang boleh jumpa banyak sangat tempat penginapan menarik yang berkonsepkan alam semulajadi dalam hutan. Sesuai kalau nak lepaskan stress.

Gunung Tahan
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Salah satu gunung yang menjadi kegilaan para hikers. Mempunyai ketinggian 2187 meter daripada paras laut, semestinya gunung tertinggi di Semenanjung Malaysia ni tempat terbaik untuk uji stamina dan kekuatan tubuh korang. Pasti puas tengok pemandangan!

Sungai Lembing
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Ini unik, Terletak lebih kurang 40 minit daripada Bandar Kuantan, pekan kecil penuh sejarah ni pasti memukau mereka yang ingin merasai suasana kawasan perkampungan yang dikelilingi bukit bukau. Tempt ini pernah menjadi pusat pengeluaran biji timah terbesar dunia.

Baca juga: Tempat Menarik Di Ipoh Untuk Dilawati

Bandar Temerloh
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Temerloh juga antara lokasi singgahan yang menarik jika berada di Negeri Pahang. Terkenal dengan jolokan Bandar Ikan Patin, memang rugi kalau tak singgah sini untuk makan juadah ikan patin masak lemak tempoyak yang original.

Tok suka makan tepi sungai tu.

Genting Highlands
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Tempat yang tak perlu diperkenalkan lagi. Destinasi terbaik kalau nak cari hiburan yang sesuai dengan semua lapisan umur. Selain seronok membeli belah di Genting Premium Outlet, jangan lupa untuk naik cable car dan juga bermain di taman tema yang ada!

Kuala Gandah
Tempat Menarik Di Negeri Pahang

Ini antara lokasi pilihan Tok tak lama lagi nak pergi sini, Pusat Konservasi Gajah yang menyediakan pengalaman unik yang korang takkan lupakan. Selain melihat gajah-gajah dengan lebih dekat, korang juga boleh bermandi-manda dengan gajah-gajah tu semua.

Jemput baca: Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Dilawati

Sekian sahaja perkongsian mengenai tempat menarik di Negeri Pahang. Jumpa lagi di lain artikel. Kalau korang ada nak share mengenai kawasan percutian yang menarik, jangan segan silu untuk dm admin di Destinasi Percutian – Kongsi Tempat Menarik

Jangan lupa daftar Airbnb dan dapatkan RM165 diskaun untuk tempahan kali pertama. Link daftar: Airbnb – RM165 diskaun untuk tempahan kali pertama

Jangan lupa like page kami Destinasi Percutian dan Follow instagram kami Destinasi Percutian

More To Explore