13 Hotel Terbaik di Pulau Perhentian Dengan Pilihan Penginapan yang Selesa

Pulau Perhentian menjadi tarikan para pelancong kerana keindahan pantainya yang menakjubkan, aktiviti snorkeling dan menyelam yang menarik, serta suasana yang tenang dan santai. Pulau ini terletak di pantai timur Semenanjung Malaysia dan terdiri daripada dua pulau, iaitu Pulau Perhentian Kecil dan Pulau Perhentian Besar.

 

Accommodation: : Where to Stay in the Pulau Perhentian

Senarai Resort dan Hotel Terbaik di Pulau Perhentian

Pulau Perhentian di Malaysia menawarkan pelbagai jenis penginapan yang sesuai dengan pelancong yang datang ke pulau ini. Berikut adalah maklumat terperinci mengenai beberapa resort atau senarai hotel terbaik di Pulau Perhentian yang menawarkan pengalaman penginapan yang terbaik:

Sebelum tu baca: Tips Bercuti Di Pulau

Alunan Resort

Alunan Resort


Alunan Resort adalah salah satu hotel terbaik di Pulau Perhentian yang terletak di Teluk Dalam, Pulau Perhentian Besar. Resort ini menawarkan bilik yang selesa dengan penghawa dingin dan penghawa panas, dan bilik dilengkapi dengan balkoni untuk menikmati pemandangan laut yang indah.

Klik sini untuk Tempahan Alunan Resort

Resort ini juga menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dengan reka bentuk yang unik. Terdapat kolam renang, restoran, dan bar di lokasi, serta pelbagai aktiviti seperti menyelam, snorkeling, dan pelayaran dengan bot yang disediakan.

The Barat Perhentian

The Barat Perhentian


The Barat Perhentian terletak di Pantai Pasir Panjang, Pulau Perhentian Kecil. Resort ini menawarkan penginapan yang unik dengan bilik-bilik pantai yang besar dan teres, yang menghadap ke pantai. Resort ini terdiri daripada 40 buah bilik dengan reka bentuk moden yang elegan.

Klik sini untuk Tempahan The Barat Perhentian

Setiap bilik dilengkapi dengan penghawa dingin, kipas, dan bilik mandi peribadi. Terdapat juga kolam renang, restoran, dan bar di lokasi, serta aktiviti seperti menyelam dan snorkeling. Keunikan The Barat Perhentian ialah ia mempunyai pantai peribadi di mana para tetamu boleh menikmati pantai tanpa perlu berkongsi dengan orang ramai.

Bubu Resort Perhentian Island

Bubu Resort Perhentian Island


Bubu Resort yang merupakan antara resort terbaik di Pulau Perhentian terletak di Pantai Perhentian Kecil dan menawarkan bilik yang selesa dengan penghawa dingin dan penghawa panas. Resort ini menawarkan 38 buah bilik yang luas dan selesa dengan pemandangan yang menakjubkan.

Klik sini untuk Tempahan Bubu Resort

Resort ini mempunyai kolam renang, restoran, dan bar di lokasi. Terdapat juga aktiviti seperti menyelam, snorkeling, dan memancing yang disediakan oleh resort ini.

Perhentian Island Resort

Perhentian Island Resort


Perhentian Island Resort terletak di Pantai Teluk Pauh dan menawarkan bilik dengan balkoni yang menghadap ke laut. Resort ini mempunyai kolam renang, restoran, dan bar di lokasi. Aktiviti seperti menyelam, snorkeling, dan memancing juga disediakan oleh resort ini.

Klik sini untuk Tempahan Perhentian Island Resort

Terdapat juga pusat spa yang menyediakan pelbagai urutan dan rawatan kecantikan. Keunikan Perhentian Island Resort ialah ia menawarkan pakej penginapan dan aktiviti yang lengkap dan boleh disesuaikan dengan kehendak para pelancong.

Tuna Bay Island Resort

Tuna Bay Island Resort


Tuna Bay Island Resort terletak di pantai Teluk Dalam dan menawarkan akses pantai peribadi untuk tetamu.

Klik sini untuk Tempahan Tuna Bay Island Resort

Resort ini menyediakan penginapan yang selesa dengan bilik-bilik yang dilengkapi dengan kipas dan penghawa dingin. Terdapat kolam renang luaran, restoran dan bar di lokasi yang menyajikan pelbagai hidangan tempatan dan barat.

Coral View Island Resort

Coral View Island Resort hotel terbaik di pulau perhentian


Coral View Island Resort terletak di Pulau Perhentian Besar dan menawarkan pengalaman penginapan yang tenang dan santai. Resort ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dengan reka bentuk yang moden.

Klik sini untuk Tempahan Coral View Island Resort

Keunikan Coral View Island Resort ialah ia menawarkan pelbagai aktiviti menarik seperti snorkeling, menyelam dan perjalanan bot.

Mimpi Perhentian

Mimpi Perhentian hotel terbaik di pulau perhentian


Mimpi Perhentian terletak di Pulau Perhentian Kecil dan menawarkan bilik-bilik yang luas dengan pemandangan yang menakjubkan ke arah laut. Resort ini menawarkan pengalaman penginapan yang mewah dengan kemudahan-kemudahan yang lengkap seperti kolam renang, spa, restoran dan bar.

Klik sini untuk Tempahan Mimpi Perhentian

Keunikan Mimpi Perhentian ialah ia menawarkan aktiviti menarik seperti snorkeling, menyelam dan perjalanan bot.

BuBu Villa

BuBu Villa

BuBu Villa terletak di Pulau Perhentian Kecil dan menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dengan pemandangan yang menakjubkan.

Klik sini untuk Tempahan Mimpi Perhentian

Resort ini menawarkan pengalaman penginapan yang mewah dengan kemudahan-kemudahan yang lengkap seperti kolam renang, restoran dan bar. Keunikan BuBu Villa ialah ia menawarkan pelbagai aktiviti menarik seperti snorkeling, menyelam dan perjalanan bot.

The Taaras Beach & Spa Resort

The Taaras Beach & Spa Resort


The Taaras Beach & Spa Resort terletak di Pulau Redang, tetapi tetap menjadi pilihan popular untuk pelancong yang ingin menikmati keindahan pantai dan laut di Pulau Perhentian.

Klik sini untuk Tempahan The Taaras Beach & Spa Resort

Resort ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dengan reka bentuk yang mewah. Keunikan The Taaras Beach & Spa Resort ialah ia menawarkan pelbagai kemudahan seperti spa, kolam renang dan aktiviti seperti snorkeling, menyelam dan perjalanan bot.

Shari-La Island Resort

Shari-La Island Resort


Shari-La Island Resort terletak di Pantai Teluk Pauh, Pulau Perhentian Besar. Resort ini menawarkan bilik yang luas dan selesa dengan penghawa dingin, penghawa panas, dan balkoni yang menghadap ke laut.

Klik sini untuk Tempahan Shari-La Island Resort

Terdapat kolam renang, restoran, dan bar di lokasi, serta aktiviti seperti snorkeling dan berenang di pantai yang disediakan oleh resort ini.

Mama’s Chalet

Mama's Chalet


Mama’s Chalet terletak di Pantai Long Beach, Pulau Perhentian Kecil dan menawarkan bilik yang selesa dengan penghawa dingin dan penghawa panas.

Klik sini untuk Tempahan Mama’s Chalet

Resort ini mempunyai restoran dan bar di lokasi serta aktiviti seperti menyelam dan snorkeling yang disediakan oleh resort ini.

Ombak Resort Perhentian Island

Ombak Resort Perhentian Island

Ombak Resort Perhentian Island terletak di Pantai Teluk Dalam dan menawarkan bilik-bilik yang selesa dengan penghawa dingin dan penghawa panas.

Klik sini untuk Tempahan Ombak Resort Perhentian Island

Resort ini mempunyai kolam renang, restoran, dan bar di lokasi serta aktiviti seperti menyelam, snorkeling, dan pelayaran dengan bot yang disediakan.

Fauna Beach Chalet

Fauna Beach Chalet


Fauna Beach Chalet terletak di Pantai Coral Bay, Pulau Perhentian Kecil. Resort ini menawarkan bilik yang selesa dengan penghawa dingin, penghawa panas, dan balkoni yang menghadap ke laut.

Klik sini untuk Tempahan Fauna Beach Chalet

Terdapat juga restoran dan bar di lokasi serta aktiviti seperti snorkeling dan pelayaran dengan bot yang disediakan oleh resort ini.

Penutup

Keindahan pantai dan aktiviti menyelam yang disediakan di Pulau Perhentian pasti akan memuaskan pelancong yang mencari pengalaman pantai yang unik. Jangan lepaskan peluang untuk bermalam di salah satu daripada resort atau hotel terbaik di Pulau Perhentian ini untuk mengisi masa cuti anda.

Kesemua hotel di atas menawarkan pengalaman penginapan yang unik dan pelbagai kemudahan yang memenuhi keperluan pelancong. Terdapat juga aktiviti menarik seperti snorkeling, menyelam, memancing dan perjalanan bot yang sesuai untuk mereka yang ingin menjelajahi keindahan laut di Pulau Perhentian. Oleh itu, pilihan hotel di Pulau Perhentian sangat pelbagai dan sesuai untuk semua jenis pelancong.

Baca juga: 3-Day Itinerary to Pulau Perhentian from Kuala Lumpur