Tawaran Hotel Terbaik di Hat Yai Menarik untuk Penginapan Anda

Hatyai adalah kota yang terletak di wilayah Songkhla, Thailand selatan. Kota ini terkenal di kalangan pelancong terutama dari negara-negara seperti Malaysia dan Singapura karena memiliki banyak tempat pelancongan yang menarik dan juga terkenal sebagai pusat membeli-belah.

Beberapa tempat pelancongan yang popular di Hatyai antara lain adalah Wat Hat Yai Nai yang memiliki patung Buddha setinggi 35 meter, Taman Raja Mahkota, dan Kuil Kim Yong. Selain itu, Hatyai juga terkenal sebagai pusat membeli-belah dan makanan di Thailand Selatan, dengan pasar malam dan pusat membeli-belah yang banyak seperti Kim Yong Market, Greenway Night Market, dan CentralFestival Hatyai.

Selain itu, pelancong seringkali juga mengunjungi Hatyai untuk melakukan perjalanan ke kota-kota seperti Songkhla dan Pattani yang memiliki banyak tempat sejarah dan pantai yang indah.

Accommodation: : Where to Stay in the Hat Yai

12 hotel terbaik di Hat Yai yang seringkali menjadi pilihan pelancong untuk bermalam

Artikel kali ini akan menerangkan beberapa senarai hotel terbaik di HatYai untuk pilihan anda ketika melancong ke sana. sambil melawat tempat menarik di Hatyai.

Centara Hotel Hat Yai

Centara Hotel Terbaik di Hat Yai

Centara Hotel Hat Yai adalah Hotel 4 bintang yang terletak di pusat bandar dan merupakan antara hotel terbaik di Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, ketuhar gelombang mikro, peti deposit keselamatan dan banyak lagi.

Klik sini untuk Tempahan Centara Hotel Hat Yai

Hotel ini juga mempunyai kolam renang, pusat kecergasan dan spa yang menyediakan pelbagai rawatan. Restoran hotel menyajikan hidangan tempatan dan bar menyediakan pilihan minuman dan makanan ringan. Centara Hotel Hat Yai juga berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

Hansa JB Hotel Hatyai

Hansa JB Hotel Hatyai


Hansa JB Hotel Hatyai merupakan Hotel 4 bintang yang terletak di lokasi strategik di Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, ketuhar gelombang mikro, peti deposit keselamatan dan banyak lagi.

Klik sini untuk Tempahan Hansa JB Hotel Hatyai

Hotel ini juga mempunyai pusat kecergasan dan kolam renang untuk rehat dan bersenam. Restoran hotel menyajikan hidangan tempatan dan bar menyediakan pilihan minuman dan makanan ringan. Hansa JB Hotel Hatyai berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

The Regency Hotel Hatyai

The Regency Hotel Terbaik di Hat Yai

The Regency Hotel Hatyai merupakan hotel terbaik di Hat Yai di mana ia merupakan hotel 4 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, ketuhar gelombang mikro, peti deposit keselamatan dan banyak lagi.

Klik sini untuk Tempahan The Regency Hotel Hatyai

Hotel ini juga mempunyai kolam renang dan pusat kecergasan untuk rehat dan bersenam. Restoran hotel menyajikan hidangan tempatan dan bar menyediakan pilihan minuman dan makanan ringan. The Regency Hotel Hatyai juga berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

Lee Gardens Plaza Hotel Hat Yai

Lee Gardens Plaza Hotel Hat Yai

Lee Gardens Plaza Hotel Hat Yai merupakan salah satu hotel terbaik di hat yai dan merupakan hotel 4 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, ketuhar gelombang mikro, peti deposit keselamatan dan banyak lagi.

Klik sini untuk Tempahan Lee Gardens Plaza Hotel Hat Yai

Hotel ini juga mempunyai kolam renang, pusat kecergasan, spa dan taman permainan kanak-kanak. Restoran hotel menyajikan hidangan tempatan dan bar menyediakan pilihan minuman dan makanan ringan. Lee Gardens Plaza Hotel Hat Yai juga berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

The Habita Hatyai

The Habita Hatyai


The Habita Hatyai merupakan hotel butik 3 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan elegan dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, ketuhar gelombang mikro, peti deposit keselamatan dan banyak lagi.

Klik sini untuk Tempahan The Habita Hatyai

Hotel ini juga mempunyai pusat kecergasan dan taman atap yang indah dengan pemandangan kota yang menakjubkan. Restoran hotel menyajikan hidangan tempatan dan bar menyediakan pilihan minuman dan makanan ringan. The Habita Hatyai berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

Red Planet Hat Yai

Red Planet Hat Yai


Red Planet Hat Yai adalah Hotel 2 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai.

Klik sini untuk Tempahan Red Planet Hat Yai

Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang moden dan bergaya, dilengkapi dengan kemudahan seperti TV skrin rata, Wi-Fi percuma, bilik mandi en suite dan banyak lagi. Hotel ini juga mempunyai pusat kecergasan dan ruang mesyuarat. Red Planet Hat Yai berhampiran dengan banyak tarikan pelancong seperti pasar malam, taman tema, pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan.

Buri Sriphu Boutique Hotel

Buri Sriphu Boutique Hotel

Buri Sriphu Boutique Hotel dimana Hotel butik 3 bintang ini menawarkan pengalaman penginapan yang unik dengan reka bentuk yang menarik. Bilik-bilik yang dilengkapi dengan kemudahan seperti TV skrin rata, penghawa dingin dan Wi-Fi percuma.

Klik sini untuk Tempahan Buri Sriphu Boutique Hotel

Anda juga boleh menikmati khidmat spa atau memanfaatkan pusat kecergasan yang disediakan oleh hotel. Lokasinya di pusat bandar Hat Yai memudahkan anda untuk melawat tempat-tempat menarik di sekitar bandar.

Siam Center Hotel

Siam Center Hotel

Siam Center Hotel adalah hotel 3 bintang yang menawarkan bilik-bilik yang selesa dan bersih dengan kemudahan asas seperti TV, penghawa dingin dan Wi-Fi percuma. Anda juga boleh bersantai di kolam renang atau memanfaatkan pusat kecergasan yang disediakan oleh hotel.

Klik sini untuk Tempahan Siam Center Hotel

Hotel ini terletak di lokasi strategik dengan kemudahan membeli-belah dan restoran terdekat.

Get Guesthouse

Get Guesthouse


Get Guesthouse menjadikan penginapan yang berbaloi untuk backpackers dan pelancong bajet. Bilik-bilik yang bersih dan selesa dilengkapi dengan kemudahan seperti TV, penghawa dingin dan Wi-Fi percuma.

Klik sini untuk Tempahan Get Guesthouse

Selain itu, guesthouse ini juga menawarkan dapur kecil untuk tetamu yang ingin memasak makanan sendiri. Terletak di pusat bandar Hat Yai, menjadikannya sebagai pilihan yang baik untuk menginap ketika melancong di bandar ini.

The Three Hatyai

The Three Hatyai


The Three Hatyai adalah hotel butik 3 bintang yang terletak di pusat bandar dan antara hotel terbaik di Hat Yai. Hotel ini menawarkan pengalaman penginapan yang unik dengan reka bentuk yang menarik.

Klik sini untuk Tempahan The Three Hatyai

Setiap bilik di hotel ini dilengkapi dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, dapur kecil dan bilik mandi en suite dengan kemudahan pancuran mandian air panas dan sejuk. The Three Hatyai juga menawarkan khidmat spa dan pusat kecergasan. Pilihan sarapan disediakan di restoran hotel dan terdapat juga bar di hotel ini.

Mayflower Grande Hotel Hatyai

Mayflower Grande Hotel Hatyai


Mayflower Grande Hotel Hatyai merupakan hotel terbaik di Hat Yai dan adalah hotel 4 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa dengan kemudahan moden seperti TV skrin rata, peti keselamatan peribadi, dan bilik mandi en suite dengan kemudahan pancuran mandian air panas dan sejuk.

Klik sini untuk Tempahan Mayflower Grande Hotel Hatyai

Mayflower Grande Hotel Hatyai juga mempunyai kolam renang luaran, pusat kecergasan dan spa. Sarapan dihidangkan di restoran hotel yang menawarkan pelbagai hidangan dari seluruh dunia.

Sing Golden Place Hotel Hatyai

Sing Golden Place Hotel Hatyai

Sing Golden Place Hotel Hatyai adalah hotel 3 bintang yang terletak di pusat bandar Hat Yai. Hotel ini menawarkan bilik-bilik yang luas dan bersih dengan kemudahan asas seperti TV, ketuhar gelombang mikro dan peti keselamatan peribadi.

Klik sini untuk Tempahan Sing Golden Place Hotel Hatyai

Sing Golden Place Hotel Hatyai mempunyai kemudahan kolam renang dan pusat kecergasan. Terdapat juga restoran di hotel ini yang menyajikan hidangan tempatan dan antarabangsa.

Penutup

12 hotel ini menawarkan pengalaman penginapan yang unik dan kemudahan yang memadai untuk keselesaan anda. Pelancong boleh memilih hotel yang sesuai dengan bajet dan keperluan mereka. The Three Hatyai dan Buri Sriphu Boutique Hotel menawarkan pengalaman penginapan yang unik dengan reka bentuk yang menarik, manakala Mayflower Grande Hotel Hatyai menawarkan kemudahan yang lebih mewah dengan bilik-bilik yang luas dan selesa. Sing Golden Place Hotel Hatyai pula adalah pilihan yang lebih terjangkau dengan kemudahan asas tetapi tetap memberikan pengalaman penginapan yang selesa dan bersih.

Dalam kesemua hotel yang disebutkan di atas, pengunjung boleh menikmati keselesaan dan kemudahan moden yang disediakan serta akses mudah ke banyak tarikan pelancong di Hat Yai. Setiap hotel menawarkan pengalaman yang unik dan pelbagai kemudahan untuk memenuhi keperluan pelancong, dari keluarga hingga kepada pengembara solo dan pasangan romantis. Jadi, pelancong boleh memilih hotel yang paling sesuai dengan citarasa dan bajet masing-masing.

Baca juga: Trip Ke Hatyai Dengan Membawa Kereta Sendiri