Harga Tiket Lost World of Tambun Terkini dan Cara Beli Tiket Online

Korang semua pasti dah dengar pasal Lost World of Tambun, tempat seronok nak lepas dari kestressan dan relax dengan family atau kawan-kawan, kan? Tapi, ada yang tak tau Harga Tiket Lost World of Tambun dia macam mana. Jadi, jom kita tengok harga tiket Lost World of Tambun ni dalam artikel yang kami sediakan ini.

Untuk mencari penginapan di Ipoh boleh: Klik Sini

ataupun baca artikel kami mengenai senarai homestay private pool di Ipoh dan hotel terbaik di Ipoh.

Apa Bestnya Kat Lost World of Tambun?

Lost World of Tambun ni bukan setakat taman tema biasa. Ia merupakan salah satu tempat menarik di Perak yang anda mesti pergi. Dia campur-campur antara taman tema, taman air, dan juga taman haiwan. Jadi, korang boleh jumpa pelbagai aktiviti seronok dari mandi-manda kat kolam air panas sampai la ke jalan-jalan tengok haiwan-haiwan comel.

Ini dia sebab-sebab kenapa ramai orang suka sangat:

  1. Pelbagai Aktiviti Seronok: Lost World of Tambun bukan setakat taman tema biasa. Dia ada campur-campur antara taman tema, taman air, dan taman haiwan. Korang boleh main-main kat taman air, berendam dalam kolam air panas, jalan-jalan tengok haiwan-haiwan kat taman haiwan, dan banyak lagi!
  2. Kolam Air Panas yang Best: Lost World of Tambun punya kolam air panas yang terkenal. Korang boleh relax-relax dalam air panas tu, lepas tu rasa semua penat hilang.
  3. Aktiviti Malam yang Unik: Kalau korang nak pengalaman yang berbeza, korang boleh cuba aktiviti malam macam Lost World Hot Springs Night Park. Seronok gila mandi-mandi dalam air panas waktu malam!
  4. Makanan yang Sedap: Tak payah risau pasal lapar sebab kat sini ada banyak kedai makan. Korang boleh cuba pelbagai jenis makanan sedap yang ada kat sini.
  5. Lokasi yang Mudah Diakses: Lost World of Tambun terletak dekat dengan Ipoh, jadi senang je nak pergi. Tak payah penat nak plan jauh-jauh.

Jadi, kalau korang nak habiskan masa yang seronok dengan family atau kawan-kawan, Lost World of Tambun memang tempat yang perfect!

Harga Tiket Lost World of Tambun

Kalau korang rasa nak serbu Lost World of Tambun, jangan risau pasal harga tiket. Memang affordable gila! Nah, ni list harga tiket Lost World of Tambun terkini (update sampai bulan Februari 2024):

harga tiket Lost World of Tambun

Harga tiket Lost World of Tambun di Shopee

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 78.30
  • Budak-Budak (4-12 tahun): RM 72.00
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 72.20

Harga tiket Lost World of Tambun di Website Lost World of Tambun

  • Orang Dewasa (13 tahun ke atas): RM 95.00
  • Budak-Budak (4-12 tahun): RM 85.00
  • Warga Emas (59 tahun ke atas): RM 85.00

Selain harga standard ni, kadang-kadang Lost World of Tambun buat promosi dan tawaran istimewa untuk pengunjung setia. Lagi pun, korang boleh dapatkan diskaun kalau bawak rombongan besar. So, keep your eyes peeled for those deals dan dengan cara ini anda dapat ketahui harga tiket Lost World of Tambun yang mana murah.

Kos Tambahan di Lost World of Tambun

Kalau korang nak tambah seronok lagi, boleh tambah-tambah aktiviti macam Lost World Hot Springs Night Park atau Zoo Lost World. Tapi, kena tambah sikit harga lah.

Cara Beli dan Booking Tiket Online

Anda boleh membeli tiket Lost World of Tambun secara online di sini, malah anda juga boleh mengunjungi laman web Lost World of Tambun E-Ticketing untuk membeli tiket Lost World of Tambun.

Lokasi Lost World of Tambun

Lost World of Tambun terletak di Sunway City Ipoh, Perak, Malaysia. Ia terletak hanya beberapa minit dari bandar Ipoh, menjadikannya destinasi yang sangat mudah diakses untuk penduduk setempat dan pelancong dari luar negeri.

Dikelilingi oleh alam semula jadi yang indah, termasuk bukit-bukit dan tasik-tasik, Lost World of Tambun menawarkan pengalaman yang unik dengan gabungan taman tema, taman air, taman haiwan, dan banyak lagi.

Dengan lokasinya yang strategik, ia menjadi tarikan utama bagi pelancong yang ingin menikmati masa yang menyeronokkan dan bermakna bersama keluarga dan rakan-rakan.

Tips Nak Jimat ke Lost World of Tambun

Nak pastikan korang dapat pengalaman yang terbaik, ni ada beberapa tips yang boleh korang ikut:

  1. Datang Awal: Agar korang tak terlepas peluang untuk main semua aktiviti seronok, datanglah awal!
  2. Pakai Baju yang Selesa: Pakai baju dan kasut yang sesuai untuk aktiviti air atau jalan-jalan. Nak rasa selesa sambil seronok, kan?
  3. Bawa Bekalan Sendiri: Sebab makanan dan minuman dalam taman tema ni agak mahal. Jadi, kalau boleh, bawa lah bekal sendiri.
  4. Ajak Kawan: Selain dari family, ajaklah kawan-kawan sekali! Memang lebih meriah bila ramai-ramai.

Kesimpulannya

Lost World of Tambun memang tempat yang perfect untuk lepas penat sambil seronok-seronok bersama orang tersayang. Dengan harga tiket yang berbaloi dan pelbagai aktiviti menarik, korang pasti takkan bosan. Jadi, jangan tunggu lagi, planlah lawatan korang sekarang juga!

Jangan lupa semak harga tiket zoo negara jika korang ingin bawa anak-anak ke sana.