14 Chalet dan Homestay Menarik di Hulu Langat

Tempat Menarik di Hulu Langat

Chalet dan Homestay Menarik di Hulu Langat Yang Terkini

Artikel kalini akan menghimpunkan antara Homestay dan Chalet menarik di Hulu Langat yang sesuai untuk family day ataupun keluarga kecil. Selamat membaca.

Sebelum tu Jangan lupa booking flight di AirAsia: AirAsia Online Flight Booking

Chalet dan Homestay menarik di Hulu Langat

Ada banyak tempat menarik di Hulu Langat ni. Hulu Langat ni memang best kerana terkenal dengan banyak kawasan air terjun, rekreasi, suasana kampung manakala kedudukan pula tak jauh bandar atau kawasan tempat tinggal. Nak bercamping boleh, nak berpiknik boleh. Semua datang ke Hulu Langat sebab dekat untuk melarikan diri dari kesibukan kota. Udara yg sedar dengan suasana kampung ditambah kesegaran air sungai mengalir tenang.

Artikel kalini kami akan menulis tentang resort, homestay, hotel, campsite dan macam-macam lagi tempat menarik di Hulu Langat yang sesuai untuk merehatkan minda dari hiruk pikuk kota.

1. Chalet Suara Rimba Hulu Langat

    Chalet Menarik di Hulu Langat


Tempat menarik di Hulu Langat
Tempah Chalet Suara Rimba Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Chalet Suara Rimba Hulu Langat boleh memuatkan 2 dewasa dan 2 kanak-kanak untuk 1 masa. Ada 1 kolam renang untuk dewasa bersama kanak-kanak yang airnya dari sumber air sungai yang mengalir dari air terjun kawasan sekitar chalets. Ada “natural river” belakang chalets kalau nak lebih selesa untuk mandi.

Selain ini semua, anda turut dapat melihat dengan dekat banyak haiwan yang dibiarkan bebas di sekitar chalet seolah-olah menginap di dalam zoo mini. Antara haiwan jinak yang ada adalah seperti itik, ayam, burung merak, anak pelanduk dan sebagainya.

Alamat: Tanah Rizab Asli, Sg Lopo, Pangsun Bt.21, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 018-620 7437

2. Teduhan Langat Retreat Hulu Langat

    Retreat Menarik di Hulu Langat


Chalet Menarik di Hulu Langat
Tempah Teduhan Langat Retreat Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Kalau mencari tempat untuk bersantai santai bersama family atau kawan2 boleh ke sini Teduhan Langat Retreat. Hanya terletak di hulu langat selangor, kira-kira 1 jam sahaja perjalanan dari Kuala Lumpur.

Yang menarik Air sungai dia jernih dan bersih tau siap ada gelongsor lagi. Swimming pool dia best tau. Kalau suka berendam kat jakuzzi. Kat sini ada jakuzzi berbumbung. Pelbagai jenis penginapan disediakan iaitu tiga bilik eksekutif, tiga villa, empat cottage, tiga glampsite dan dorm.

Alamat: Lot 1491, Batu 20, Kampung Padang, Hulu Langat
Telefon: 013-833 8245
Website: https://teduhanlangat.com

3. D’Tepian Sungai Campsite Hulu Langat

    Campsite Menarik di Hulu Langat


Retreat Menarik di Hulu Langat
Tempah D’Tepian Sungai Campsite Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Bagi yang menginginkan kelainan dari tidur beralaskan tilam, apakata cuba D’Tepian Sungai Campsite Hulu Langat ini. Campsite ini private dimana sungai yang mengalir mesra untuk mereka yang mandi-manda.

Kemudahan asas juga lengkap. Bagi yang suka memancing jangan lepaskan peluang. Kalau tiada khemah pun takpe sebab disini ada sediakan khemah untuk korang yang ingin camping.

Alamat: Jalan D’Tepian Sungai Campsite, Kampung Padang, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 014-397 7751

4. PelangiHomestay Hulu Langat

    Homestay Menarik di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah PelangiHomestay Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

PelangiHomestay Hulu Langat sangat selesa. Parking luas. Peralatan lengkap. Toto ada disediakan dalam setiap bilik. So thoughful bila ada ramai ahli keluarga. Telekung juga di sediakan. Banyak tempat makan di sekeliling rumah, Grab & Foodpanda pun ada.

Kolam renang yang bersih dan cukup untuk satu keluarga bersantai-santai. Suasana sekeliling hutan yang mendamaikan dan tenang.

Alamat: Kampung Sungai Serai, 43200 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 019-299 3366

5. RumahKebun Hulu Langat

    RumahKebun Menarik di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah RumahKebun Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Jika anda merancang ‘short getaway’ bersama keluarga besar di sekitar Selangor, anda boleh memilih RumahKebun yang terletak di Hulu Langat.
Disini terdapat 4 bilik tidur dengan 11 katil secara keseluruhannya dan boleh memuatkan sehingga 16 orang.

Tiada pakej F&B tetapi unit villa ini telah dilengkapkan dengan pelbagai peralatan memasak dapur gas, ketuhar gelombang mikro (microwave), ketuhar (oven), peti sejuk, minyak masak, kutleri, garam, gula dan lain-lain.

Rumahkebun ini terletak berdekatan air terjun yang memberikan pemandangan menarik.

Alamat: Holiday home rental @ RumahKebun Residence, Kg Sungai Semungkis, Batu 14 1/2 Hulu Langat
Telefon: https://www.airbnb.com.my/rooms/9844235
Website: rumahkebun.net

6. D’Sungai Lepoh Chalet & Kem Hulu Langat

    Chalet Menarik di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah D’Sungai Lepoh Chalet & Kem Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

D’Sungai Lepoh Chalet & Kem Hulu Langat ni memang cool. Tepi sungai Lepoh. Memang santai. Ni antara chalet yang terawal di Sg Lepoh. Telah beroperasi sejak tahun 2007 lagi. Tarikan Utama aktiviti Hiking Ke Air Terjun Sungai Lepoh.

Alamat: Lot 3461, KM22 Sungai Lepoh, Kampung Kuala 43100, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 019-272 4714

7. Agrotek Garden Resort Hulu Langat

    Resort Menarik Untuk Family Day di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah Agrotek Garden Resort Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Agrotek Garden Resort bukan sebuah resort biasa. Ia adalah sebuah taman hutan tropika yang indah mempersonakan.
Hanya 30 minit dari KL membuatkan ia menjadi tarikan banyak syarikat dan orang ramai mengadakan pelbagai program dan aktiviti seminar, team building, hari keluarga, reunion, majlis resepsi dan sebagainya.

Alamat: Batu 14 1/2, Kampung Sungai Semungkis, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 010-436 5477
Website: agrotekgardenresort.com.my

8. Singgah Santai Resort Hulu Langat

    Resort Menarik Ada Pool di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah Singgah Santai Resort Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Singgah Santai Resort Hulu Langat merupakan tempat weekend gateway yang mantap dengan bilik yang selesa, affordable, buka-buka pintu terus ada pool.

Untuk yang ada family sesuai bawak anak-anak ke sini sebab ada beberapa kolam utk kanak-kanak, siap dengan papan gelongsor lagi. Untuk mak ayah pun ada kolam dewasa. Resort ni dah wujud 14 tahun dah. Kalau nak datang mandi-manda je tanpa menginap pon.

Alamat: Lot 7141, Jalan Felcra Semungkis, Batu 14 Hulu Langat, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 017-232 4129
Website: singgahsantairesort.com

9. Nouri Glass Villa Hulu Langat

    Chalet Menarik di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah Nouri Glass Villa Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Nouri Glass Villa merupakan salah satu tempat menarik di Hulu Langat yang dilengkapi 7 bilik tidur, 8 bilik mandi, kolam renang, 1 jakuzi, 2 sungai alam, WiFi, dapur lengkap, dan set BBQ. Yang paling best, kawasan ni ada dikelilingi dengan sungai, dekat depan & belakang. Air bersih & sejuk. Rumah ni terbahagi kepada 2, main house dengan guest house. Boleh masuk sampai 20-30orang.

Alamat: Lot 3488, Jalan Sungai Congkak, Kampung Padang, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 013-635 6083

10. D’Taj Sungai Lui Homestay Hulu Langat

    Homestay Menarik Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah D’Taj Sungai Lui Homestay Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

D’Taj Sungai Lui Homestay Hulu Langat merupakan tempat menarik di Hulu Langat dimana lokasi merehatkan minda yang terbaik berhampiran kuala lumpur. Homestay yang cantik dan bersih serta pemandangan yang indah dan suasana yang nyaman dikelilingi kehijauan alam semulajadi. Aktiviti memancing yang begitu menyeronokkan dan ikan-ikan dijamin besar. Kakitangan yang ramah dan tak berkira. Recomended untuk anda yang mempunyai family asederhana besar.

Alamat: Lot 30113, Batu, 25, Jalan Sungai Lui, Kampung Gemi, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 016-363 6447
Website: dtajsungailui.com

11. Dedaun Langat Resort Hulu Langat

    Homestay Menarik Boleh Memancing di Hulu Langat


Campsite Menarik di Hulu Langat
Tempah Dedaun Langat Resort Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Dedaun Langat Resort adalah salah satu tempat menarik di Hulu Langat yang dikelilingi pokok dan gunung kehijauan. Juga berdekatan dengan sungai. Rugi rasanya kalau tak sampai ke sini untuk bercuti dengan family.

Bilik penginapan kat sini pun bukan biasa-biasa tau. Selesa dengan kelengkapan, ada pintu sliding, dan boleh straight nampak ke arah kolam renang dan pemandangan gunung kat sana. Betul-betul bagi moment yang tak dapat dilupakan.

Alamat: PT 86, Kampung Orang Asli, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 011-5502 6056

12. D’mass Villa Hulu Langat

    Chalet Menarik di Hulu Langat


chalet di hulu langat
Tempah D’mass Villa Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Sangat sesuai untuk sesiapa yang nak spendtime bersama kawan or family, suasana yang hijau dan sejuk, facilities yang tidak mengecewakan dan yang paling penting makanan dia best. Harga pun berpatutan dan senang untuk runding. Tak rugi kalau stay 2 hari 1 malam kat sini. Sekali dah pergi, mesti nak pergi lagi.

Alamat: Lot 3679, Jalan, Batu 23, Jalan Hulu Pangsun, Kampung Kuala Pangsun, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 012-664 3769
Website: massvillaresort.com/about.html

13. Terrapong Villa Hulu Langat

    Villa Menarik di Hulu Langat


percutian bajet di hulu langat
Tempah Terrapong Villa Hulu Langatdengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Kalau nak buat aktiviti hari keluarga di sekitar Hulu Langat, boleh consider Terrapong Villa ni.
Mempunyai 6 bilik tidur, 8 katil dan 7 bilik air, villa ini boleh memuatkan sehingga 16+ orang tetamu.
Kolam renang pun ada. Kalau lapar, boleh jalan kaki untuk menikmati masakan asli Thailand di Restoran Terra Pong yang terletak di hadapan.

Alamat: Terrapong Villa @ Restoran Terra Pong , 679a, Pekan Batu 18, 43100 Hulu Langat, Selangor
Telefon: 012-664 3769
Website: massvillaresort.com/about.html

14. Kozu Hulu Langat

    Homestay Menarik di Hulu Langat


tempat penginapan menarik di hulu langat
Tempah Kozu Hulu Langat dengan Voucher Agoda dibawah:

Klik Sini Untuk Voucher Agoda 10%

Terbaru Villa Jepun yang boleh memuatkan sehingga 8 orang. Terdapat 3 bilik tidur, 2 bilik air. Kawasan Lounge yang Cantik dilengkapi dengan TV Pintar 63″ dengan Unifi.
Private Kolam renang. BBQ Pit, arang disediakan juga tau. Air Terjun (Sungai Gabai) hanya 4 minit perjalanan dengan kereta

Alamat: Bt 20 1/4, No 2, Lot 1476, Jalan Pansoon, Kampung Lubok Kelubi, 43100 Cheras, Selangor
Telefon: 012-252 2235
Website: daunretreats.com/kozu

Akhir Kata

Itu sahaja perkongsian berkenaan list homestay dan chalet menarik di Hulu Langat. Diharap dapat membantu anda semua untuk membuat pilihan. Yang penting sebelum memilih tempat percutian di Hulu Langat, pastikan baca review terlebih dahulu dan berapa bajet yang ada.

Alang-alang tu jemput baca: 20 Tempat Menarik di Janda Baik